Ο Αθέατος κόσμος του μνημονίου που σκοτώνει τη δημοκρατία.

Την σκυτάλη του "σωσίματος και της ανάπτυξης" ανέλαβε επίσημα πλέον και δια νόμου η μεγάλη και ένδοξη πρακτορευμένη αριστερά.
Κατασχέσεις, μισθοί, συντάξεις και επιδόματα είναι πλέον ο νέος και εύκολος στόχος του μνημονίου στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις που κατοχυρώνουν ακόμα και τις εφόδους στα σπίτια όπως τον παλιό καλό καιρό της ...δημοκρατίας της Βαϊμάρης.  
Η ευθύνη πλέον των μνημονίων δεν βαραίνει μόνο τον Τσίπρα και φυσικά δεν βαραίνει καμία αριστερά όσο και αν θέλουν να περάσουν στη συνείδηση του λαού ότι το μνημόνιο είναι "η αριστερά"
Η ευθύνη βαραίνει κάθε έναν βουλευτή ο οποίος διάβασε και αποδέχτηκε ότι έως τον Οκτώβριο του 2015 η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει την επαρκή πρόσβαση της φορολογικής διοίκησης στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων για τη διεξαγωγή ελέγχων εγκαίρως και για σκοπούς επιβολής του νόμου. Δηλαδή μπουκάρει ο οποιοσδήποτε στο σπίτι σου και εσύ απλά σκύβεις.
Με την ψήφιση του μνημονίου το κατώτατο όριο του ακατάσχετου μισθών, συντάξεων, και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς, το οποίο προκύπτει μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικών εισφορών, μειώνεται από 1.500 ευρώ σε 1.000 ευρώ.
Με βάση τις νέες διατάξεις επιτρέπεται η κατάσχεση των ανωτέρω απαιτήσεων, εφόσον αυτές υπερβαίνουν το ποσό των 1.000 ευρώ, σε ποσοστό το οποίο αυξάνεται κλιμακωτά και συγκεκριμένα στο μισό επί του υπερβάλλοντος των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για τις ασθενέστερα οικονομικές τάξεις και στο 100% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ για τα μεγαλύτερα εισοδηματικά κλιμάκια.
Οι αλλαγές αυτές όμως έχουν και αναδρομική ισχύ. Στις διατάξεις του νομοσχεδίου ορίζεται ότι εφαρμόζονται και επί των ενεργών κατασχέσεων, δηλαδή και επί των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί επί των συγκεκριμένων απαιτήσεων βάσει των προγενέστερων διατάξεων για ποσά δηλαδή άνω των 1.500 ευρώ.
Θα μπορούσαν να αναφερθούν και πολλά άλλα τα οποία μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να τα διαβάσει και να τα ψηφίσει.
Δυστυχώς όμως εκτός από τους ηλίθιους υπάρχει και ο Τσίπρας.

 

Δημοσίευση σχολίου