Όποιος δεν πολέμησε με τους Γερμανούς δεν ξέρει τι σημαίνει πόλεμος, λένε η Βρετανοί και αυτό τους κάνει να είναι πάντοτε αρνητικοί και προβληματισμένοι σε ότι κάνουν οι Γερμανοί.
Έμειναν έξω από το Ευρώ γιατί διέβλεπαν γνώριζαν τις εξελίξεις, γνώριζαν δηλαδή ότι η ενοποίηση της Γερμανίας θα έκαμνε τους Γερμανούς να ξεχάσουν την ιστορική τους ευθύνη, με τους 2 παγκόσμιους πολέμους, και να …ξαναγίνουν Γερμανοί.


Γνώριζαν επίσης την οικονομική ανεπάρκεια των Γάλλων και την υποταγή τους στους Γερμανούς. Εξάλλου δεν είναι μακριά ο χρόνος που οι Γάλλοι έμπαιναν στο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου χαιρετώντας φασιστικά τον Χίτλερ.  
Η ιστορία είναι αυτή που τους κάνει και τώρα να επανέρχονται και να αναδιατυπώνουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος που θα γίνει για το μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Σύμφωνα με τις οδηγίες της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου, τις οποίες και αποδέχθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ το αρχικό ερώτημα ήταν «Πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;», θα υπάρξει τροποποίηση και με βάση τη νέα διατύπωση θα προστεθεί στο τέλος του ερωτήματος η φράση «ή πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση;».
Η αρχική διατύπωση θεωρήθηκε ότι προδιέθετε τον πληθυσμό να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. και επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα.
Την τελική απόφαση για τη διατύπωση, ωστόσο, θα λάβει το βρετανικό κοινοβούλιο.

Οι Βρετανοί βλέπουν στο βάθος την Γερμανική σβάστικα και θέλουν να σιγουρέψουν την έξοδό τους από την Γερμανοζώνη, εμείς εδώ κοιμόμαστε. 

Δημοσίευση σχολίου