Στο Ώστιν, Τέξας θα δοκιμαστεί το αυτό-οδηγούμενο όχημα της Google και όλοι αναμένουν με ενθουσιασμό την άφιξη του για να δουν πως μοιάζει από κοντά.
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Google θα δοκιμάσει το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της εκτός από τα πάτρια εδάφη της στην Καλιφόρνια σύμφωνα με δημοσίευμα των Dallas News. 


Στο στάδιο της προετοιμασίας, η εταιρεία δοκίμασε το Lexus SUV RX45oh στην πολιτεία  του Τέξας για να ελέγξει την καταλληλότητά του οδικού δικτύου για το πρώτο, πλήρως αυτο-οδήγούμενο αυτοκίνητό της.
Τα αυτοκίνητα θα καταφθάσουν αρχές Σεπτεμβρίου και θα βγουν στους δρόμους λίγες εβδομάδες αργότερα από την άφιξη τους.
Το Ώστιν ήταν η πόλη για δοκιμή των περισσότερων αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων, αλλά τα περισσότερα από αυτά είχαν πάντα έναν οδηγό για να παρακολουθεί και να ελέγχει τα οχήματα.
Η Google θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα επιχειρήσει μια δοκιμή χωρίς κανέναν απολύτως οδηγό – παρατηρητή.
Η Τζένιφερ Χάρουν, επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Google, δήλωσε ότι το αυτοκίνητο έχει αναπτυχθεί για να μπορεί να χειριστεί ακόμα και τα ζώα που πηδούν μέσα στον δρόμο από το πουθενά. Είναι εξοπλισμένο με έναν αισθητήρα που μπορεί να δημιουργήσει μια φυσαλίδα ασφαλείας γύρω από το όχημα, που του επιτρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και ευαίσθητο στο περιβάλλον του..

Ο δήμαρχος του Ώστιν, Στηβ Άντλερ, είπε ότι τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα θα ταιριάζουν πολύ καλά με το τεχνολογικό περιβάλλον της πόλης, και προσκαλεί οδηγούς δοκιμών στην πόλη του.



"Πηγή:sigmalive.com"

Δημοσίευση σχολίου