Η Κίνα βυθίζει και τη Wall Street την οποία Επηρέασαν οι ανακοινώσεις για την μεταποιητική βιομηχανία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αρχές του NYSE να θέσουν εκ νέου σε λειτουργία τον Κανόνα 48 (Rule 48), βάσει του οποίου μία μετοχή ή ένας δείκτης μπορεί να διαπραγματεύεται κανονικά αλλά δεν «αποκαλύπτεται» η ακριβής διακύμανσή του, προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η έντονη μεταβλητότητα.
Πτώση άνω των 400 μονάδων με το ξεκίνημα για τον Dow Jones, εισερχόμενος όπως και οι άλλοι δύο βασικοί δείκτες της Wall Street (S&P 500, Nasdaq) σε φάση διόρθωσης.


Στο 1,63% οι απώλειες για τον S&P 500 στις 1.939 μονάδες, ενώ κατά 1,27% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στο επίπεδο των 4.715 μονάδων.
«Το πρόβλημα είναι και πάλι η Κίνα, μετά τη σαφή επιδείνωση βασικών θεμελιωδών δεδομένων της», υποστηρίζει ο Matt Maley, ειδικός επενδύσεων στην Miller Tabak & Co.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ο δείκτης μεταποίησης PMI στην Κίνα τον Αύγουστο υποχώρησε στο 49,7 από 50 που ήταν τον Ιούλιο, ενώ ένας ακόμη δείκτης που «μετρά» την πορεία της κινεζικής μεταποίησης, ο Caixin/Markit PMI υποχώρησε τον Αύγουστο στο 47,3, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο του 2009.
Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι και ο κλάδος υπηρεσιών της χώρας εμφανίζει σαφής ενδείξεις επιβράδυνσης, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερους φόβους ότι η «ανώμαλη προσγείωση» της κινεζικής οικονομίας βρίσκεται προ των πυλών.
Επιστροφή άνω του 30 για τον δείκτη «φόβου» VIX, ο οποίος κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων έμοιαζε να έχει συνέλθει.
Στις αγορές εμπορευμάτων ο μαύρος χρυσός επέστρεψε σε πτωτική τροχιά, μετά την χθεσινή εκρηκτική του πορεία, με το brent να υποχωρεί 2,2% στα 51,94 δολάρια και το αμερικανικό αργό να αποδυναμώνεται κατά 3,8% στα 47,19 δολάρια. Στο ένα προς επτά το ισοζύγιο ανοδικών – πτωτικών μετοχών στο NYSE, με το δολάριο να αποδυναμώνεται σημαντικά έναντι των περισσότερων ανταγωνιστικών του νομισμάτων. Πτώση 1,67% για το ADR της Εθνικής Τράπεζας στα 0,625 δολάρια.


"ΠΗΓΗ: newmoney.gr"y.gr 

Δημοσίευση σχολίου