Κοκορομαχίες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις δηλώσεις του Ολάντ.
Το κωμικοτραγικό στην αντιπαράθεση είναι ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση αποδέχονται τον Ολάντ σαν Μεσσία και δίνουν μάχη μεταξύ τους για τον εάν ο Ολάντ είπε μπράβο στον Τσίπρα η όχι.



Ο Ολάντ ήρθε για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των Γαλλικών πολυεθνικών, ήρθε δηλαδή για να πάρει το μερτικό του από το πτώμα της Ελλάδας και οι δικοί μας σκοτόνωντε για το "μπράβο στα καλά παιδιά" του Ολάντ.
«Ας ασχοληθούν με την εικόνα που παρουσιάζουν, και ας αφήσουν στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της κοινωνίας», αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ο οποίος άνοιξε τα πόδια στον Γάλλο πρόεδρο, όπως ξεκάθαρα φάνηκε και από την φωτογραφία κατά την κατάθεση στεφάνου του προέδρου Ολάντ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της "χαράς" του Τσίπρα έχει ως εξής:
 «Φαίνεται ότι ο απόηχος της επίσκεψης Ολάντ, και τα θερμά του λόγια για την Ελλάδα και την Κυβέρνησή της, έφτασαν μέχρι την Μαδρίτη, όπου διεξάγεται ο τρέχων γύρος αντιπαράθεσης για την ηγεσία της ΝΔ.
Έτσι, αυτοί που δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ, αυτοί που πίεζαν την κυβέρνηση να υπογράψει λευκά χαρτιά, αυτοί που καταψήφισαν από υποτιθέμενη κοινωνική ευαισθησία τα μέτρα, αλλά δεν έχουν βγάλει άχνα για τους πλειστηριασμούς, κατηγορούν απόψε την κυβέρνηση ότι «παίζει με την φωτιά», υπονοώντας ότι διαπραγματεύεται στα αλήθεια. Κάτι που αυτοί ποτέ δεν διανοήθηκαν να κάνουν.
Ας ασχοληθούν με την εικόνα που παρουσιάζουν, και ας αφήσουν στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ούτως ή άλλως ο ελληνικός λαός αυτό έχει αποφασίσει».
Νωρίτερα  παιδική χαρά της Νέας Δημοκρατίας, είχε βγάλει ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι
«η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα», ενώ παράλληλα καλούσε τον κύριο Τσίπρα να δώσει άμεσα εξηγήσεις.
Τι εννοούσε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ με την φράση η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα επιδέχεται πολλών ερμηνειών και θα ήταν καλό να μην παίζουν με τη φωτιά γιατί εύκολα κανείς μπορεί να υποθέσει ότι άλλο πείραμα σημαίνει, άλλο πέρα από αυτό που έκανε ο Σαμαράς.
Άλλος πάλι μπορεί να υποθέσει ότι, άλλο πείραμα πέραν αυτού που έκανε ο Καραμανλής όταν έβαλε τον Αλογοσκούφη να μας κάνει ποιο πλούσιους και μετά έκανε τον Παπαμ@λ@κα υπουργό οικονομικών για να μας κάνει ποιο φτωχούς.
Άλλος πάλι μπορεί να πάει ποιο πίσω στον γίγαντα της πολιτικής Μητσοτάκη, αυτό το φάντασμα που χρόνια τώρα ρημάζει τον τόπο  με την φαμίλια του και που δεν θα ησυχάσει αν δεν δει το τρισέγγονό του πρωθυπουργό.
Έχει πολύ παρελθόν ο χώρος και καλύτερα είναι να βγάλουν το σκασμό, μπας και ξεχαστεί κάτι από αυτά που κάνανε.


Δημοσίευση σχολίου