Ρεζιλίκια. Να προσπαθώ να πείσω κόσμο να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ και να με κοιτάζουν με βλέμμα αγελάδας λες και είμαι εξωγήινος. Και να μου λένε «δηλαδή να μη μας ενδιαφέρει τι θα απογίνει το κράτος;». Ε, Όχι ρε μπούφε. ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Ρώτησε ποτέ το κράτος πως στο διάολο θα επιβιώσεις εσύ όταν σου χώνει φόρους πάνω σε φόρους; Γιατί να σε ενδιαφέρει εσένα, ωρέ ραγιά, το κράτος;


Είναι λες και θέλουν να είναι δούλοι. Και αν προσπαθείς να τους δείξεις το δρόμο της απελευθέρωσης είναι λες και δεν θέλουν να γίνουν ελεύθεροι.
Τι νεωτερικές ξεφτίλες είναι αυτές, ρε; Να στήνεσαι στην ουρά σαν το βόδι για να δώσεις τον ιδρώτα και το αίμα σου στον κρατικό μαφιόζο; Μηδενική αξιοπρέπεια; Σε άλλες εποχές αν υπήρχε ηγεμών που έβγαζε φιρμάνι για φόρους 10% αυτών που έχουμε σήμερα, την άλλη μέρα τα Estates ευγενών, αστών κλπ θα έστηναν κρεμάλες σε τριπλή βάρδια! Αλλά τότε, βλέπετε, και οι ηγεμόνες είχαν αυτογνωσία και οι υποτελείς κατανοούσαν ότι ήταν υποτελείς.
Τότε για να σου βγάλει φιρμάνι φόρων ο ηγεμών, έπρεπε να έχει πίσω του μία τούρμα (άγημα) αρματωμένο μέχρι τα δόντια και να είναι έτοιμος να πεθάνει και ο ίδιος για να σου πάρει το βιος σου! Ήξεραν όλοι ότι πίσω από τα φωτοστέφανα στις εικόνες βασιλέων το μόνο που εγγυάται την ηγεμονία τους είναι η ωμή ισχύς. Σήμερα τα ζωντόβολα της πλέμπας, των υποτελών, με τα παραμυθάκια που δέχονται για «μπολιτισμό» μέσω φόρων και για αγαθό κράτος-πατερούλη, επόμενο είναι να έχουν για ηγεμόνες ένα μάτσο ανδρείκελα που με τον πρώτο πυροβολισμό θα έτρεχαν έντρομα με τις ουρές τους στα σκέλια.

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κώλους.
Ευθύμης Μαραμής

Δημοσίευση σχολίου