Φαίνεται ότι κλείνει το παιχνίδι των υποψηφιοτήτων στην ΝΔ, με τον Άδωνι να μένει εκτός γιατί δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό 50.


Μωρός και ηλίθιος ως συνήθως αυτός ο  “φασιστάκος” δεν έβλεπε τον αρχιφασίστα Βορίδη με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
Αν και ο ίδιος λέει ότι μάζεψε 45 υπογραφές, στην πραγματικότητα δεν πήρε ούτε την υπογραφή του συντρόφου του Βορίδι.
Στο εξής και μέχρι να φτάσουν στην κάλπη, οι υποψήφιοι, οι κόντρες θα είναι μεγαλύτερες μεταξύ των υποψηφίων, ενώ στο παρασκήνιο οι συμμαχίες και τα πρώτα «μαχαιρώματα»  είναι φανερά. 
Μέσα σε αυτή τη διαδικασία πολλά στελέχη αναρωτιούνται ποιος είναι ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τη στιγμή που η στήριξη του είναι στον Μεϊμαράκη.
Η φασιστική πλευρά της ΝΔ αφήνει να διαρρεύσει ότι η παράταξη κινδυνεύει με διάσπαση, και στηρίζουν την θέση τους αυτή λέγοντας ότι βρίσκεται σε μία από τις πιο κρίσιμες καμπές της ιστορίας της λόγω και του γεγονότος ότι έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό του κόμματος «συνιστώσες», όπως έχει πει ο κ. Μεϊμαράκης και με αυτό τον τρόπο κρύβουν τις πραγματικές τους προθέσεις που ήθελαν την ΝΔ να οδηγείται προς τα δεξιά χώρος στον οποίο θα μπορούσαν να έχουν ρόλο οι Βορίδηδες και οι Γεωργιάδηδες.
Το βέβαιο είναι ότι όποιος και εάν είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής παραμένει αναμφισβήτητος ηγέτης και θα μπορούσε να κάνει τη μεγάλη επιστροφή, όπως έκανε στην Γαλλία ο Νικολά Σαρκοζί, ιδικά εάν εν έβγαινε παραμονές του δημοψηφίσματος και έκανε εκείνες τις δηλώσεις για το ΝΑΙ.
Εκτίμησή μας είναι ότι με την εκλογή του Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ παραμένει ενεργή η πολιτική γενιά του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού στη ΝΔ. 
Σε περίπτωση που αναλάμβανε τα ηνία του κόμματος ο Απόστολος Τζιτζικώστας όλοι αυτοί, Μεϊμαράκης, Μπακογιάννη, Σαμαράς και πολλοί άλλοι θα έπρεπε να «αποστρατευτούν». 


Δημοσίευση σχολίου