Επειδή η άλλη φωνή είναι πάντα καλό να ακούγεται δημοσιεύουμε ανάρτηση του ελληνόφωνου site «ΚΑΛΑΜΙ» από την Νέα Υόρκη.
Ο Τσίπρας - κατά... λάθος- έβαλε τους ''παπατζήδες-φιγουρατζήδες κροίσους Ομογενείς'' στην θέση τους, τονίζοντας τις ανακολουθίες και τα ''παραμύθια'' τους, στο 3o ''χλιδάτο δείπνο'' τους στο Μανχάτταν (30 Σεπ. '15)


''Αν αγαπάτε την Ελλάδα επενδύστε τώρα... Η επόμενη συνάντησή μας να γίνει στην Αθήνα, αφού θα έχετε κάνει επενδύσεις''
Σε απλά ελληνικά, το μήνυμα του πρωθυπουργού στους ''φιγουρατζήδες-παπατζήδες'' της ''Ελληνικής Πρωτοβουλίας'' (Τhe Hellenic Initiative) ξεκάθαρο: ''Αρκετά κάνατε φιγούρες και δηλώσεις, χρησιμοποιώντας το δράμα του ελληνικού λαού, δήθεν για βοήθεια στην Ελλάδα. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων. Αποδείξτε με πράξεις ότι εννοείτε αυτά που λέτε, αποδείξτε με επενδύσεις ότι αγαπάτε την Ελλάδα''... 
Σημείωση. 1:
Οι ''κροίσοι'' κάνουν... εράνους στο διαδίκτυο για να ''βοηθούν'', με τα χρήματα των δωρητών, λίγους δεινοπαθούντες στην Ελλάδα. 
ΔΕΙΤΕ προσεκτικά την τελευταία φορολογική δήλωση της Οργάνωσης των ''κροίσων'' και βγάλτε συμπεράσματα. Υπάρχει μεγάλη ανακολουθία σε αυτά που λένε ότι πρόσφεραν και σε αυτά που δηλώνουν στην φορολογική δήλωση.


Φυσικά, η φορολογική δήλωση ''μετράει'' επίσημα και ουσιαστικά.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ: Στα τρία χρόνια λειτουργίας της, η Οργάνωση δηλώνει ότι συγκέντρωσε περίπου 10 εκατομ. δολάρια από 900+ ''μεγάλους'' δωρητές, για ''βοήθεια σε δεινοπαθούντες στην Ελλάδα''.
Γιατί ίσαμε σήμερα μόνο τα μισά διατέθηκαν για τον σκοπό που συγκεντρώθηκαν; Τι απέγιναν τα υπόλοιπα, αλλά και αυτά που μαζεύονται στο διαδίκτυο;
Σημείωση. 2:
Επίτιμος πρόεδρος της Οργάνωσης των ''κροίσων'' είναι ο... Μπιλ Κλίντον. Ανακατεμένη στην Οργάνωση των ''κροίσων'' (Hellenic Initiative), αλλά και σε αυτήν του Κλίντον (Clinton Global Initiative), η ''ψωνάρα''... Γιαννα (Αγγελοπούλου).
Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' τονίζει για 3 χρόνια ότι οι ''παπατζήδες κροίσοι Ομογενείς'' ΔΕΝ θα κάνουν ''επενδύσεις'' στην Ελλάδα. 'Εφιαξαν την Οργάνωση για άλλους λόγους, που έχουμε εξηγήσει. Ουσιαστικά πρόκειται για ''φιγουρατζήδες'', που ΔΕΝ εκπροσωπούν την Ομογένεια, ούτε αυτή τους έχει σε υπόληψη, επειδή πουλάνε ''φύκια για μεταξωτές κορδέλες'', χρησιμοποιώντας το δράμα της Ελλάδας και του λαού της.
Επιμένουμε: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διδαχτεί άμεσα από τον τρόπο που η Πολιτεία (State) Νέας Υόρκης προσέλκυσε -και προσελκύει- πολλές, μεγάλες επενδύσεις τα τελευταία δύο χρόνια, με το ειδικό πρόγραμμα που καθιέρωσε (φορολογία, κίνητρα κ.ά.).
Η πρωθυπουργική αποστολή, αντί να επιδιώξει επαφή με τον κυβερνήτη και αξιωματούχους της Πολιτείας (δεν θα την ενημέρωσαν για τα της Νέας Υόρκης, επενδύσεις κλπ, οι μόνιμα σε λήθαργο άσχετες διπλωματικές αποστολές μας στις ΗΠΑ, δηλ. πρεσβεία, εμπορικοί ακόλουθοι, Προξενεία), προτίμησε τις -χωρίς πρακτική αξία- ''φωτογραφικές επαφές'' για εντυπωσιασμό στην Ελλάδα.
ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ότι, επενδύσεις στην Ελλάδα, με το σάπιο κράτος, την γραφειοκρατία, το ''λάδωμα'', την υψηλή φορολογία κ.ά., ΔΕΝ θα γίνουν.
"Πηγή:ΚΑΛΑΜΙ" 

Δημοσίευση σχολίου