Η εταιρεία Kosmocar ΑΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι  ο αριθμός των αυτοκινήτων του ομίλου Volkswagen που έχουν ταυτοποιηθεί και κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και έχουν το λογισμικό με το οποίο εξαπάτησαν τους πελάτες τους και γέμισαν ρύπους την ατμόσφαιρα ανέρχεται στην Ελλάδα στα 9.119 οχήματα. (δεν περιλαμβάνονται τα αυτοκίνητα της SEAT και της SKODA).


Ειδικότερα, τα αυτοκίνητα που φέρουν το «ύποπτο» λογισμικό εφοδιάζονται με πετρελαιοκινητήρες της σειράς ΕΑ 189 και αφορούν σε 6.362 επιβατικά VW, 1.875 επιβατικά Audi και σε 882 επαγγελματικά VW.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών (όπως και των άλλων μαρκών του Ομίλου) θα ενημερωθούν προκειμένου να προσέλθουν στο επίσημο δίκτυο service της Kosmocar για να ελεγχθεί το λογισμικό το οποίο έχει «ενοχοποιηθεί» ότι παραποιεί τις εκπομπές μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟx).
Στην περίπτωση που αυτό συμβαίνει θα αναβαθμιστεί ή θα υπάρξουν άλλες τεχνικές λύσεις, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από την πλευρά των ιδιοκτητών, προκειμένου οι εκπομπές ρύπων να εναρμονιστούν με την ισχύουσα νομοθεσία.
Αυτά λέει η Kosmocar ΑΕ, όμως θα πρέπει, οι όποιες αναβαθμίσεις να μην μειώνουν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου η την αξία του λόγω του επειδή φοράει κινητήρα «μαϊμού» και επιπλέον όσα απαλλάσσονταν τελών κυκλοφορίας λόγω αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά όλους τους φόρους που αναλογούν.
Αυτοί οι φόροι σαφώς δεν μπορεί να πληρωθούν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι επίσης εξαπατήθηκαν, αλλά θα πρέπει να πληρωθούν από τον ένοχο.
Τέλος γιατί να δεχτούν οι ιδιοκτήτες επεμβάσεις στο νέο τους αυτοκίνητο και να μην τους δώσει η εταιρία ένα καινούργιο και να πάρει το σαράβαλο στην Γερμανία.
Αυτά πρέπει να θεσπιστούν δια νόμου και να μην αφεθεί να  λειτουργήσει η VW σαν την SIEMENS.
Δηλαδή δεν σημαίνει απολύτως τίποτε το ότι θα αναβαθμίσει το λογισμικό.
Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση γιατί οι εκκολαπτόμενοι Χριστοφοράκοι  είναι έτοιμη και περιμένουν το νέο πάρτι.



Δημοσίευση σχολίου