Ξεκάθαρος είναι πλέον ο ρόλος του Τσίπρα καθώς αισθανόμενος ότι υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσει να περάσει το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού, προστρέχει στον πρόεδρο της δημοκρατίας αναζητώντας συμμάχους στο έγκλημα.


Οι δεσμεύσεις του προς τους δανειστές είναι τέτοιες που δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο παρά μόνο για το πώς θα περάσει τα νομοσχέδια που του υπαγορεύουν οι δανειστές.
Οι δανειστές από την πλευρά τους βλέπουν ότι οι εφεδρείες τους εξαντλούνται και ότι το χαρτί Τσίπρας, γρήγορα τους τελείωσε, γι αυτό και του έδωσαν εντολή να προσπαθήσει όχι απλά να περάσει το νομοσχέδιο, αλλά να έχει και την θετική ψήφο των άλλων κομμάτων συγκεντρώνοντας την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.
Ο λόγος που επιθυμούν και επιδιώκουν κάτι τέτοιο είναι γιατί γνωρίζουν ότι τέτοια νομοσχέδια μπορεί να αμφισβητηθούν, από μη δοτές κυβερνήσεις, στο μέλλον και προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν ότι τα νομοσχέδια των μνημονίων εκφράζουν το σύνολο του Ελληνικού λαού, προστάζουν τον Τσίπρα να κάτσει στα τέσσερα όχι μόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και στη Χρυσή Αυγή αν χρειαστεί.
Το βέβαιο είναι ότι ο Τσίπρας θα το κάνει, πράγμα που επεσήμανε ο Π. Λαφαζάνης λέγοντας ότι η μεγαλύτερη προδοσία της χώρας θα συντελεστεί τώρα από το σύνολο των πολιτικών ανδρεικέλων που είναι στην εξουσία .

Το μεγάλο πρόβλημα του Τσίπρα είναι ότι η ΝΔ δεν εξέλεξε αρχηγό και κανείς από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να πάρει απόφαση να πει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και μετά να πάει στην κάλπη.  

Δημοσίευση σχολίου