Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ..

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε, με 138 ψήφους. το νομοσχέδιο. Στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε το ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου, ψήφισαν 191 βουλευτές.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και στα άρθρα του και στο σύνολό του.
Τα άρθρα 1,2,3,19 και 41, που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από την ΝΔ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη, επίσης ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ (153 ψήφοι) ενώ καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (138 ψήφοι).
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, η αντιπολίτευση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου όσο και για την κατεπείγουσα διαδικασία με την οποία συζητήθηκε.
Στο τέλος της συζήτησης στο βήμα της Βουλής ανέβηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκτός των Γιάννη Πλακιωτάκη και Πάνου Καμμένου, ενώ ούτε ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο.
Ούτε ένα μέτρο από αυτά που περιλαμβάνονται στα σημερινά προαπαιτούμενα, δεν αναιρεί έστω στο ελάχιστο, τα επίσης βαριά και βάρβαρα μέτρα που ψηφίστηκαν προηγούμενα, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση παραδίδει τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια στα κοράκια για να προχωρήσει το Φλεβάρη και με τα στεγαστικά και με τα καταναλωτικά δάνεια «που έχει ήδη συμφωνήσει».


Δημοσίευση σχολίου