«Βασίλειο της γραφειοκρατίας» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τις Βρυξέλλες δηλώνοντας, παράλληλα, «πολύ προβληματισμένος για το μέλλον της Ευρώπης.  


Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στους New York Times, τόνισε πως η κρίση της ευρωζώνης δεν έχει επιλυθεί και ότι η «συνταγή» της λιτότητας αποδείχθηκε το λάθος φάρμακο. Επέκρινε τις πολιτικές του Βερολίνου και των Βρυξελλών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αποτελούν έναν «ζουρλομανδύα» ενώ διερωτήθηκε γιατί η οικονομική ανάκαμψη ήρθε πολύ πιο γρήγορα στις ΗΠΑ από ό,τι στην Ευρώπη.

«Νομίζω δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη όταν είσαι μόνος σου Είδαμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και η Γερμανία ήταν πολύ, πολύ σκληροί», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι στις Βρυξέλλες υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας και οι πιο σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες. «Είμαι πολύ, πολύ προβληματισμένος για το μέλλον», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τους NYT, η δουλειά του Έλληνα πρωθυπουργού είναι, πλέον, να εφαρμόσει αυτό που θεωρεί λάθος φάρμακο, ελπίζοντας ότι η χώρα του δεν θα εκραγεί, να την κάνει πιο ελκυστική για τους ιδιώτες επενδυτές και στη συνέχεια να προσπαθήσει να «ανακτήσει την εθνική κυριαρχία».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, τέλος, ότι θεωρεί τον εαυτό του ευρωπαϊστή και πως ενθαρρύνεται από την άνοδο των αριστερών κομμάτων στην Ισπανία και την Πορτογαλία. «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον μόνη της», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Συμπέρασμα: 
Ο Τσίπρας αντί να προβληματίζεται για το μέλλον της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη, προβληματίζεται για το μέλλον της Ευρώπης θεωρώντας ως δεδομένο ότι μέσα πάμε καλά.  


Δημοσίευση σχολίου