Ο εποικισμός αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που η Τουρκία ασκεί ήδη για δεκαετίες εναντίον της Κύπρου και που τώρα το καθεστώς Ερντογάν ξεκίνησε μεταφέροντας πληθυσμούς από τον Καύκασο και άλλες περιοχές τους οποίους εγκαθιστά στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας με συμπαγή κουρδικό πληθυσμό.


Αυτά, μεταξύ άλλων, επισημαίνει σε ερώτηση που υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ) μετά από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και την καλεί να αποτρέψει το υπό εξέλιξη νέο τουρκικό έγκλημα.
Σημειώνεται ότι στις 19 Δεκ 2015, ο Κ. Μαυρίδης απέστειλε βίντεο στα όργανα της ΕΕ και στους 751 ευρωβουλευτές στο οποίο ένα κορίτσι 14 χρονών απευθύνεται απεγνωσμένα στην παγκόσμια κοινότητα για να σταματήσει η βία της Τουρκίας που αποσκοπεί στο ξερίζωμα του Κουρδικού πληθυσμού. Στο βίντεο τεκμηριώνεται η επιθετική στρατιωτική πολιορκία του κουρδικού πληθυσμού στις νοτιανατολικές επαρχίες της Τουρκίας που στρέφεται εναντίον εκατομμυρίων ανθρώπων που στερούνται πρόσβαση σε νερό, φαγητό, ρεύμα, φάρμακα και ιατρική περίθαλψη για να τους ξεριζώσει. Με βάση νέα αδιάσειστα στοιχεία για τα οποία ο ευρωβουλευτής ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το τελευταίο έγκλημα ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία τριών ακτιβιστριών γυναικών κουρδικής καταγωγής. Οι τρεις ακτιβίστριες και στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) είναι οι Σεβέ Ντεμίρ, Πακιζέ Ναγίρ και Φάτμα Ουγιάρ των οποίων τα σώματα βρέθηκαν διάτρητα από σφαίρες και στα πρόσωπα τους τα εμφανή σημάδια από βασανιστήρια. Μαζί με τις τρεις γυναίκες δολοφονήθηκε από τις τουρκικές κρατικές δυνάμεις και τέταρτο πρόσωπο το οποίο δεν κατέστη δυνατό να αναγνωριστεί η ταυτότητα του.
Πέραν των πιο πάνω, ο ευρωβουλευτής ενημερώνει την Επιτροπή ότι το καθεστώς Ερντογάν ξεκίνησε ήδη τον εποικισμό, όπως διαπράττει και στην Κύπρο για δεκαετίες, μεταφέροντας τουρκογενείς πληθυσμούς από τον Καύκασο και αλλού, στις περιοχές με συμπαγή κουρδικό πληθυσμό και για αυτό ερωτάται η Επιτροπή, «ποιες ενέργειες και άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει για αποτροπή του υπό εξέλιξη νέου τουρκικού εγκλήματος».
Ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης σε συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών δρομολογούν διάφορες ενέργειες που περιλαμβάνουν επισκέψεις εντός Τουρκίας, ανάδειξη και συζήτηση του θέματος ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου και συντονισμό με άλλες πολιτικές ομάδες και ευρωβουλευτές.

 mignatiou.com

Δημοσίευση σχολίου