Η οικογενειοκρατία και η ευνοιοκρατία ζει και βασιλεύει σε όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις με αποτέλεσμα να.... μην υπάρχει αντιπολίτευση. 


Τι αντιπολίτευση μπορεί να κάνει η ΝΔ σε αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που όταν ήταν κυβέρνηση κουμπάροι, γιοι, θυγατέρες, αδέλφια, ανιψιοί, λοιποί συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι, έχουν τοποθετηθεί στον κρατικό μηχανισμό: στη Βουλή, σε τράπεζες, σε διοικητικά συμβούλια, σε περιφέρειες, αλλά και σε διάφορους οργανισμούς ως ειδικοί σύμβουλοι. 
Επειδή όλοι αποδεικνύονται ίδιοι ας θυμηθούμε τι γινόταν επί ΝΔ.
Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής (Κωστάκης). 
Ως αρχηγός αντιπολίτευσης, ο Κωστάκης, είχε αποκαλέσει τον Σημίτη "αρχιερέα της διαπλοκής" και ήταν αυτός που, ως πρωθυπουργός, μίλησε για "νταβατζήδες"
Η αξιοκρατία της περιόδου Καραμανλή υπαγορεύει όλοι, οι διορισμένοι, μεταξύ τους να συνδέονται είτε με «κώδικες αίματος» είτε με κομματικούς -γαλάζιους- κώδικες.
Η επέλαση των διαφόρων «κουμπάρων» προκαλεί αντιδράσεις στον κομματικό μηχανισμό. Ο κατάλογος με τις... «εκλεκτικές» συγγένειες είναι μακρύς.
Αρκετές είναι οι κουμπαριές του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή με στελέχη που έχουν θέσεις κλειδιά στον κομματικό μηχανισμό, καθώς πολλοί προωθήθηκαν λόγω αυτής της σχέσης. 
Στον κατάλογο των κουμπαριών του κ. Καραμανλή περιλαμβάνονται, εκτός από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Μπασιάκο και τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη, ο Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας κ. Δ. Μηλιάκος, ο πρόεδρος της HELEXPO κ. Δ. Θωμόπουλος (είναι και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ), ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Ανδ. Λεούδης (κουμπάρος και του περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Δ. Πανοζάχου), ο νυν Διοικητής του Α ΔΥΠΕ Αττικής και πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γ. Φωτεινόπουλος («άνθρωπος» του υπουργού Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλου), ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης και νυν αντιπρόεδρος Λιμένος της πόλης κ. Ιάκωβος (Βάκης) Φραντζής.
Ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του κ. Καραμανλή στη Ρηγίλλης, ο κ. Κ. Σταϊκούρας, έχει παρέμβει και υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση για μέλη της οικογένειάς του. Οι δυο γιοι του, Χρήστος και Παναγιώτης, είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου, της ΔΕΠΑ, του ΕΛΚΕ, των Ολυμπιακών Ακινήτων. Ομως ο κ. Χρ. Σταϊκούρας επειδή θα πολιτευθεί στη Φθιώτιδα στις προσεχείς εκλογές, λέγεται ότι έχει εγκαταλείψει τις κρατικές θέσεις, αυτό όμως δεν ισχύει για έναν ανιψιό του πατρός Σταϊκούρα, τον οποίο έχει τοποθετήσει στον ΗΛΠΑΠ. 
Ο κουνιάδος του κ. Ν. Τσαμαδιάς είναι γενικός γραμματέας Εκπαίδευσης Ανηλίκων. Για την πεθερά του κ. Χρ. Σταϊκούρα, την κυρία Σταυρούλα Πάνου, συνεστήθη ειδική θέση Διευθυντή στην Εθνική Τράπεζα.
Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος είναι γαμπρός του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Αργ. Καρρά. Η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, θυγατέρα του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ι. Κεφαλογιάννη, μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού, αλλά πλέον έχει εγκατασταθεί στην Κρήτη καθώς θα πολιτευθεί στην εκλογική περιφέρεια του πατέρα της.
Παιδιά - σύμβουλοι
Στο Πεντάγωνο και στο γραφείο του πατέρα της, υφυπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Β. Μιχαλολιάκου, βρίσκεται, μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Σκωτία, η θυγατέρα του κυρία Ελεωνόρα, σε ρόλο συμβούλου. Στο υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στις δημόσιες σχέσεις είναι η θυγατέρα του υπουργού κ. Δ. Σιούφα. Μετά τον ανασχηματισμό και την άνοδό του στην Κατεχάκη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βυρ. Πολύδωρας πήρε μαζί του και τις δυο κόρες του, ενώ κεντρικό ρόλο «παίζει» στο υπουργείο και ο δικηγόρος αδελφός του, κ. Αδ. Πολύδωρας. Στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Απ. Ανδρεουλάκου κινείται και η θυγατέρα του, που έχει τον ρόλο άτυπου συμβούλου.
Η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη έχει στο πλευρό της τον γιο της κ. Κ. Μπακογιάννη, τον οποίο έχει τοποθετήσει σε θέση συμβούλου.
Ο κ. Κ. Δόλογλου, ανιψιός του πρώην υπουργού και θείου του πρωθυπουργού κ. Αχ. Καραμανλή, ήταν έως τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, Γενικός Διευθυντής του ΟΠΑΔ-ΔΕΗ. Η αντιπολίτευση τότε είχε μιλήσει για αναξιοκρατική επιλογή και είχαν κατατεθεί και σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή είναι Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Θέσεις στον κρατικό μηχανισμό έχει ο αδελφός της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων του πρωθυπουργού κυρίας Ντόρας Βυζοβίτη. Ο κ. Κ. Βυζοβίτης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στον Οργανισμό Πιστοποιήσεων του Υπουργείου Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη και τώρα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΓΡΟΓΗΣ Α.Ε., εταιρείας αξιοποίησης αγροτικής γης.
Ο γιος του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Α. Καραγκούνη είναι Διοικητής στο Νοσοκομείο Άμφισσας. Η κόρη του βουλευτή Κυκλάδων κ. Ι. Χωματά είναι υποδιοικητής σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Ο γαμπρός του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Μ. Σαλμά είναι Διοικητής του Νοσοκομείου Ψυχικών Παθήσεων (ΚΑΦΚΑ) στην Αμφιλοχία.
Εκλεκτικές συγγένειες
Ο στενός συνεργάτης του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Ν. Στεφάνου, είναι κουμπάρος με τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Δ. Μανιατάκη και με τον Συνήγορο του Καταναλωτή κ. Ι. Αδαμόπουλο, συνδικαλιστή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Ο κ. Μανιατάκης είναι «κολλητός» του μέχρι πρότινος προέδρου της ΔΕΗ κ. Κ. Κυριακόπουλου.
Η κ. Μαρία Μπασιάκου, αδελφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Μπασιάκου, είναι διευθύντρια στο υπουργείο. Ουσιαστικά είναι ο «κινητήριος μοχλός» στο γραφείο του αδελφού της, καθώς έχει τον έλεγχο για τα πάντα.
Η κυρία Δόμνα Κυρζοπούλου, θυγατέρα του υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Δ. Κυρζόπουλου και σύζυγος του πολιτευτή της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία κ. Σπ. Λιβανού, είναι σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρα. Ο γιος του τέως βουλευτή της ΝΔ κ. Β. Κοραχάη είναι νομικός σύμβουλος στο «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και ήταν και νομικός σύμβουλος του κ. Π. Σκανδαλάκη, την περίοδο που ήταν υφυπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Μιχ. Ζαφειρόπουλου, γιος του Νώντα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του δημάρχου Χαλανδρίου κ. Ζαφειρόπουλου, μέλος στο Δ.Σ. Α ΠΕΣΥ Αττικής και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ.
Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας κ. Στεφ. Γκίκας είναι γιος του τέως βουλευτή Κερκύρας της ΝΔ κ. Σ. Γκίκα.
Ο κ. Κ. Γκράτζιος, γιος τέως αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Η περιφερειάρχης Πελοποννήσου κυρία Αγγελική Αβούρη είναι σύζυγος του αντιδημάρχου Αθηναίων και υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Αγγ. Μοσχονά και κουμπάρος τους είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκης. Με τον κ. Μεϊμαράκη είναι κουμπάρος και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σ. Βόσδου.
Ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Σ. Κωστάκος είναι κουμπάρος με τον αδελφό του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Ι. Αγγέλου. Ο κ. Δ. Κρανιάς είναι μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ, υπεύθυνος της Ρηγίλλης για τον επαρχιακό Τύπο και κουμπάρος με τον κ. Σπ. Κλαδά, γενικό γραμματέα Ολυμπιακής Αξιοποίησης. Το εντυπωσιακό είναι ότι από τα 11 μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ τα οκτώ είναι κουμπάροι μεταξύ τους!
Ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Α.Ε., ο νοσηλευτής κ. Ν. Παππάς, είναι κουμπάρος του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη. Η κυρία Ειρήνη Ντάσκαρη, κουμπάρος της υπουργού Εξωτερικών, είναι Διοικητής του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος στην Πάτρα. Ο σύζυγός της ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες σύμβουλος στον περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Π. Καββαδά. Ο κ. Οδ. Σχοινάς, κουμπάρος της κυρίας Μπακογιάννη, ήταν Διοικητής στο Δρομοκαϊτειο. Ο κ. Ηλ. Γιάτσιος, κουμπάρος και συνεργάτης παλαιότερα του δικηγόρου και πρώην βουλευτή κ. Αλ. Λυκουρέζου ήταν μέχρι πρότινος Διοικητής Νοσοκομείου στην Κομοτηνή. Αυτή τη στιγμή ο κ. Γιάτσιος, που έχει στενές σχέσεις με τον κ. Γερ. Γιακουμάτο, είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής ανώνυμης εταιρείας του ΟΑΕΔ, «Επαγγελματική Κατάρτιση».
Ο δικηγόρος και συνδικαλιστής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δ. Χατζημιχάλης, πρόεδρος του Ταμείου Δικαστικών Επιμελητών, είναι μέλος του Δ.Σ. του ΤΤ και κουμπάρος του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη. Η διευθύντρια του γραφείου του βουλευτή Αττικής κ. Γ. Βλάχου, η κυρία Φωτεινή Βρύνα, είναι μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών.
Ο κ. Χρ. Κόκκινος, πρώην Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλου, είναι περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου. Ο γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης κ. Δ. Κοντός είναι κουμπάρος με τον γραμματέα της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτη.
Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, πρώην αντιπρύτανης, κυρία Ολυμπία Γκίμπα-Τσιαμπίρη, είναι Διοικήτρια στο Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και ήταν επιβλέπουσα στο διδακτορικό της συζύγου του πρωθυπουργού κυρίας Νατάσσας Καραμανλή.
Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημ. Μαμμωνάς είναι γιος του πρώην βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κ. Ν. Μαμμωνά. Το μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ κ. Λ. Φάκας είναι κουμπάρος και άνθρωπος της κυρίας Μπακογιάννη στη Βόρεια Ελλάδα και έχει Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δ. Βαγιωνάς είναι αδελφός του βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ κ. Γ. Βαγιωνά.
Κουμπάρος του υφυπουργού κ. Β. Μιχαλολιάκου ήταν για ένα διάστημα αντιπρόεδορς της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου (θυγατρική της ΠΥΡΚΑΛ) κ. Μιχ. Κατσικαδάκος. Ο κ. Θ. Καρτσιώτης, κουμπάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλου, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO Α.Ε. και Διευθύνων Σύμβουλος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής διαδημοτικής επιχείρησης φυσικού αερίου (ΔΕΦΑ) στη συμπρωτεύουσα.
Ο κ. Π. Καψαμπέλης, κουμπάρος του πρώην υπουργού Υγείας κ. Ν. Κακλαμάνη, είναι αντιπρόεδρος του ΔΥΠΕ Ιονίων Νήσων και μετά την πρόσφατη παραίτηση του κ. Σπ. Σπύρου, εκτελεί προσωρινά και χρέη Διοικητή. Η κυρία Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, στενή συνεργάτιδα του υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη, εκτός από πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, είναι πρόεδρος του Ταμείου Νομικών και αντιπρόεδρος της ΔΕΘ Α.Ε.
Διάσημες... κουμπαριές
Ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Κορινθίας κ. Γρ. Καρπούζης στενός συνεργάτης του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρα, ήταν νομικός σύμβουλος της περιφέρειας Πελοποννήσου και είναι ακόμα αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Κορίνθου. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαϊας κ. Θ. Γιοβάνης, κουμπάρος του βουλευτή Αχαϊας κ. Ν. Νικολόπουλου και εκ των μελών της ομάδας των «λοχαγών» έχει διοριστεί στο Δ.Σ. του ΙΚΑ. Η κυρία Παναγιώτα Χατζοπούλου, διοικητής του ΔΥΠΕ Β. Αιγαίου είναι προστατευόμενη του υπουργείου Υγείας.
Η θυγατέρα του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη, η κυρία Λώρα Μολυβιάτη, είναι Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Βέβαια εκτός από τις παραπάνω εκλεκτικές συγγένειες υπάρχουν και άλλες κουμπαριές με πιο πολιτική χροιά, όπως: Ο κ. Στυλιανίδης, του οποίου τα παιδιά βάφτισε ο κ. Χρ. Ζώης, πάντρεψε τον κ. Χρ. Σταϊκούρα. Ο υπουργός Εσωτερικών έχει βαφτίσει τον γιο του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Ηλ. Καλλιώρα. Ο βουλευτής Χανίων κ. Στ. Νικηφοράκης είναι κουμπάρος με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης είναι κουμπάρος με τον βουλευτή Αχαϊας κ. Μιχ. Μπεκίρη, ενώ η πιο διάσημη κουμπαριά είναι των υπουργών Επικρατείας και Πολιτισμού, Θ. Ρουσόπουλου και Γ. Βουλγαράκη.
Τι δήλωνε προεκλογικά ο Καραμανλής; Ότι δήλωνε και ο Τσίπρας.
Οι αυταπάτες δεν ωφελούν. Το πρόβλημα που καθηλώνει σήμερα τον τόπο, το πρόβλημα που δεν επιτρέπει ισόρροπη και δυναμική ανάπτυξη, το πρόβλημα που ξεσπά σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας είναι το «πρόβλημα κόμμα - κράτος». 

Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου