Οι κουρδικές δυνάμεις του σοσιαλιστικού στρατού YPG στη Συρία, βομβάρδισαν με πυρά πυροβολικού το κτίριο που στεγάζει το θρησκευτικό δικαστήριο (ιερά εξέταση) της Σαρία, που έχει συστήσει το Ισλαμικό Κράτος στην πόληΤζαραμπλούς στη βορειοδυτική Συρία, στη δυτική όχθη του Ευφράτη.


Η Τζαραμπλούς βρίσκεται στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για το Ισλαμικό Κράτος καθώς είναι ένα από τα περάσματα που έχει η οργάνωση για να «εισάγει» ξένους εθελοντές, οπλισμό και εφόδια μέσα από την Τουρκία.
Το κουρδικό πυροβολικό χτύπησε την Τζαραμπλούς από την πόλη Κομπάνι.
Μιλώντας στο ARA News ο εκπρόσωπος του YPG Νουραντίν Γκαμπάν (Nuraddin Gaban) επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα το κουρδικό πυροβολικό χτύπησε ένα τμήμα Ασφαλείας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την Ιερά Εξέταση της Σαρία και κατέστρεψε οχήματα της οργάνωσης στην Τζαραμπλούς ενώ σκοτώθηκαν και πολλοί τζιχαντιστές.
«Βομβαρδίσαμε και καταστρέψαμε πολλά οχήματα των τζιχαντιστών, ένα δικαστήριο της Σαρία και ένα τμήμα Ασφαλείας. Τουλάχιστον 21 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν τη Δευτέρα».


Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Τζαραμπλούς είναι ένας από τους κύριους στόχους μας αυτή τη στιγμή. Εάν την ανακαταλάβουμε θα μπλοκάρουμε την κύρια οδό ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών, που συνεχίζουν να περνάνε από την Τουρκία στη Συρία [εθελοντές και όπλα] με προορισμό το λεγόμενο χαλιφάτο».
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου