Εκατόμβη νεκρών ισλαμιστών στο ανατολικό Χαλέπι καθώς οι ειδικές δυνάμεις "Τίγρης" του συριακού Στρατού μαζί με τους Ρώσους πεζοναύτες και άρματα μάχης Τ-90 ανακαταλαμβάνουν το ένα χωριό μετά το άλλο ενώ στη Λαττάκεια το Γενικό Επιτελείου του συριακού Στρατού θα ανακοινώσει την ολική απελευθέρωση της καθώς και το τελευταίο οχυρό των ισλαμιστών, η Kinsibba, "πέφτει".

 Στο ανατολικό Χαλέπι ο συριακός Στρατός κατέλαβε το χωριό Afesh και το χωριό Wadiah και πλέον βρίσκεται 100 μέτρα από το σταθμό παραγωγής ρεύματος ενώ πλέον βλέπει το al-Bab με "γυμνό μάτι".

 Στη Λαττάκεια ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του κατέλαβαν το χωριό Mezzin το οποίο βρίσκεται δυτικά της Kinsibba και βόρεια του Al-Ghunaymiyah στο Jabal Al-Akrad ενώ σφυροκοπούν και τα στρατηγικής σημασίας χωριά Ruweisat Al-Nimr και Touma.

 Τα τελευταία αποτελούν την είσοδο στην Kinsibba η οποία βρίσκεται βόρεια από τα συγκεκριμένα χωριά. Στην Kinsibba μάχονται μαζί οι ισλαμιστές της al-Nusra, Harakat Anhar Al-Sham και FSA.

 H ανατολική περίμετρος των ισλαμιστών χτυπήθηκε ανηλεώς στα βουνά Jabal Al-Akrad από το ρωσικό πυροβολικό ενώ τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 16 επιδρομές.
 Επόμενος στόχος η στρατηγικής σημασίας πόλη Jisr Al-Shughour.
 Ταυτόχρονα στο Χαλέπι, οι ειδικές δυνάμεις "Τίγρης" περικυκλώνουν το εργοστάσιο ρεύματος και προχωρούν περαιτέρω στον αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Ράκκα Μ4.

 Αν οι ισλαμιστές του ISIS χάσουν το εργοστάσιο ρεύματος τότε θα βρεθούν σε δεινή θέση στο Al-Plateau καθώς ο συριακός Στρατός θα μπορέσει να σφραγίσει τον δρόμο και να μπλοκάρει τους ισλαμιστές τρομοκράτες στην περιοχή Deir Hafer ανατολικά του Χαλεπίου.
 Μετά την απελευθέρωση της βάσης Kuweires στα τέλη Νοεμβρίου, ο συριακός Στρατός έχει κάνει τεράστια πρόοδο στο ανατολικό Χαλέπι.
 Πριν ξεκινήσουν οι ρωσικές επιδρομές η περιοχή ήταν απρόσβλητη.
 Πριν ξεκινήσουν οι ρωσικές επιδρομές η περιοχή ήταν απρόσβλητη.

Δημοσίευση σχολίου