Όπου ο φτωχός και η μοίρα του λέει η παροιμία και τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι τα λεγόμενά της λένε την αλήθεια.
Ο λόγος για τους αγρότες, την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση να σπάσει τα μπλόκα των αγροτών και η ρουφιάνοι που θα κάνουν την βρώμικη δουλειά.


Φαίνεται ότι η εξουσία, όπως πάντα άλλωστε, έχει σε κάθε κίνημα τους πουλημένους τους οποίους φροντίζει να πετάει ένα κοκαλάκι παραπάνω για να διασπά κάθε αντίδραση της βάσης.
Απέναντι στο αγροτικό κίνημα αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσει, όπως όλα δείχνουν, τους καλοταϊσμένους των Τεμπών για να διασπάσει το αγροτικό. Οι ρουφιάνοι αγροτοπατέρες των Τεμπών είναι η "εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή"  καθώς αυτοί είναι που έπαιξαν με τις επιδοτήσεις όλα αυτά τα χρόνια, αυτοί είναι οι τσιφλικάδες, αυτοί είναι που δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους αγρότες και τα προβλήματά τους, αυτοί είναι που απλά έχουν τα στρέμματα χωρίς να είναι κατ΄ επάγγελμα  αγρότες αυτοί είναι δηλαδή οι ρουφιάνοι μαυραγορίτες γερμανοτσολιάδες της Ελλάδας των μνημονίων.
Με αυτούς ως υπερόπλο και τα παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης, τα οποία ελέγχει με τις τηλεοπτικές άδειες, εκτίμησή μας είναι ότι η κυβέρνηση θα διαλύσει τον αγώνα των αγροτών το αργότερο μέχρι της Κυριακή 14 του Φλεβάρη.
Ήδη οι τσιφλικάδες των Τεμπών αφήνουν παράθυρο συνεννόησης στο αδιέξοδο που έχουν φτάσει οι συνομιλίες,   
Υπενθυμίζεται, πως το συγκεκριμένο μπλόκο έχει ανακοινώσει πως δε θα συμμετάσχει στην κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα στην οποία θα πάρουν μέρος άλλα μπλόκα. Την ίδια στιγμή, το μπλόκο των Τεμπών έχει προχωρήσει σε επ' αόριστον αποκλεισμό του δρόμου. Οι αγρότες από το συγκεκριμένο μπλόκο έχουν προχωρήσει στην κατάρτιση κειμένου με αιτήματα το οποίο μοιράζουν σε συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα και έχουν σκοπό να στείλουν και στα πολιτικά κόμματα. 
«Πλέον οι αγρότες με το έγγραφο που στέλνουνε, έχουνε τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις, οπότε η κυβέρνηση είναι πολύ πιο εύκολο πλέον να κάνει λίγο στην άκρη το ασφαλιστικό και να συζητήσει τις απόψεις των αγροτών», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση , στο πλαίσιο της παρουσίας του στη σημερινή συνάντηση στον Προμαχώνα, ο ίδιος τόνισε, «όποτε μας καλέσει σε διάλογο ο πρωθυπουργός, επί των προτάσεων που του καταθέτουμε, εμείς θα πάμε».
Όπως εξήγησε ο κ. Καλογιάννης, «το αργότερο εντός της αυριανής ημέρας το κείμενο με τις προτάσεις μας θα φτάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού, στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και θα περιμένουμε τις εξελίξεις».
Στο μεταξύ, διίστανται οι απόψεις αυτών που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση στον Προμαχώνα, με ορισμένους να αναφέρουν ότι «ήταν χάσιμο χρόνου» και άλλους να την χαρακτηρίζουν εποικοδομητική. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι μπλόκων που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση υπέγραψαν τις προτάσεις των Τεμπών και όσοι δεν το έπραξαν έχουν προθεσμία μέχρι αύριο να το κάνουν. «Πρέπει να συζητηθεί το κείμενο στη γενική μας συνέλευση απόψε και μετά να υπογράψουμε», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Δοϊράνης, Γιώργος Τερζής, διατυπώνοντας ωστόσο την εκτίμηση «δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να πάμε σε διάλογο και όχι σε συλλαλητήρια».
Στο μεταξύ, το μπλόκο του Προμαχώνα φαίνεται ότι πρώτα θέλει να μελετήσει εκτενώς το κείμενο με τις προτάσεις και τις θέσεις που θα αποστείλουν τα Τέμπη και μετά θα κρίνουν εάν θα το υπογράψουν. Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι «δεν πρόκειται να υπογραφεί», ενώ από τη σημερινή συνάντηση προκύπτει ότι μερίδα αυτών έχουν ήδη αποφασίσει να κατέβουν την Παρασκευή στην Αθήνα. Οι ζυμώσεις πάντως ακόμα συνεχίζονται και οι επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες.


Δημοσίευση σχολίου