Η... δικαιολογία ήταν ότι έκανε κινήσεις για προσωπικό του όφελος - Η επιρροή του στα δρώμενα της χώρας έβαινε μειούμενη το τελευταίο διάστημα...

Δυόμιση χρόνια έμεινε στο κορυφαίο αξίωμα του στρατού της Βόρειας Κορέας ο στρατηγός Ρι Γιανγκ-Τζιλ, πριν εκτελεστεί με απόφαση του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, ο στρατηγός κατηγορήθηκε για διαφθορά και με συνοπτικές διαδικασίες.
Κατείχε την θέση του αρχηγού του στρατού από τον Αύγουστο του 2013, όταν και τον είχε τοποθετήσει στην θέση αυτή ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Το τελευταίο διάστημα, διεθνείς παρατηρητές είχαν επισημάνει πως η επιρροή του στα πράγματα έβαινε μειούμενη...

Ο στρατηγός Ρι Γιανγκ-Τζιλ κατά παλαιότερη επίσκεψή του στο Καράτσι του Πακιστάν
Πιο συγκεκριμένα, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο μεταδίδει πως ο στρατηγός κατηγορήθηκε ότι κινεί διαδικασίες για προσωπικό του όφελος, ως αποτέλεσμα της διαφθοράς, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που επιβλήθηκε η ποινή στον Ρι Γιανγκ-Τζιλ. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αποδείξει την... ευρηματικότητά του σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς όπως λέγεται είχε εκτελέσει με φλογοβόλο όπλο άλλων αξιωματούχο και είχε πετάξει ζωντανό σε άγρια σκυλιά τον ίδιο του τον θείο! 
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου