Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις των αγροτών, με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, να εξαπολύει πυρά κατά των μπλόκων των «Τεμπών» και των «Μικροθηβών».


Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε υπεραμύνεται της απόφασης να προχωρήσει στην κινητοποίηση της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος κι επιτίθεται στην Κυβέρνηση η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση προσπαθεί να συκοφαντήσει και να παρεμποδίσει τον αγώνα τους.
Παράλληλα, οι αγρότες ασκούν δριμεία κριτική και σε δυνάμεις που πρόσκεινται στα μπλόκα των «Τεμπών»  και των «Μικροθηβών» υποστηρίζοντας ότι το πλαίσιο των αιτημάτων που παρουσίασαν από κοινού τα δυο μπλόκα στηρίζουν τα αιτήματα μιας χούφτας μεγαλοοαγροτών.
Εξάλλου, οι αγρότες στέλνουν στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Πρόεδρο της Βουλής, αλλά και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων το κείμενο με τις προτάσεις τους, το οποίο έχουν συνυπογράψει ήδη περισσότερα από 20 μπλόκα.
Η κυβέρνηση πάντως, εμμένει στη σκληρή της στάση σε ότι αφορά την κάθοδο των μπλόκων στην Αθήνα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει τρακτέρ στο κέντρο.
Το Μέγαρο Μαξίμου ουσιαστικά απαντά σε χθεσινό αίτημα των επικεφαλής των μπλόκων του Κάστρου και της Νίκαιας Ιωάννη Βάγγου και Βαγγέλη Μπούτα να επιτραπεί στους αγρότες, για συμβολικούς λόγους, η κάθοδος ενός μικρού αριθμού τρακτέρ στο κέντρο και στο συλλαλητήριο της Παρασκευής. Ο υπουργός Εσωτερικών τους απάντησε ότι το αίτημα θα εξετασθεί από την κυβέρνηση, η οποία θα απαντούσε επίσημα σήμερα. Φαίνεται λοιπόν ότι η απάντηση της κυβέρνησης είναι αρνητική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κλείνουν και οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Το μεσημέρι, πάντως, αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων των αγροτών που έχουν ανακοινώσει την κάθοδό τους στην Αθήνα, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα, συναντήθηκε με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, από τον οποίο ζητήθηκαν διευκολύνσεις και σχετικές άδειες, ώστε να είναι νομότυποι και στο πλαίσιο των κανόνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. "Επιδίωξή μας είναι να είναι μια ειρηνική κινητοποίηση και να μην υπάρξει η παραμικρή φθορά στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί", δήλωσε ο κ. Μπούτας.
Ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε «τον κ. Μπούτα διότι έκανε κάτι που, δυστυχώς, σπανίζει: να ενημερώσει το δήμαρχο της πόλης για το πλαίσιο κινητοποιήσεων που θα γίνουν στο κέντρο της και αφορούν άμεσα τη λειτουργία της». Και δήλωσε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση «ότι θα είναι μία ειρηνική κινητοποίηση και ότι δεν θα διαταραχθεί η ζωή των κατοίκων». Ο δήμος Αθηναίων, είπε, «θα κάνει ό,τι προβλέπεται σε κάθε μεγάλη κινητοποίηση. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να περιφρουρηθούν και παράλληλα να μη διαταραχθεί ούτε η λειτουργία της πόλης ούτε η ζωή των κατοίκων της, οι οποίοι πλήττονται εξίσου από την ασφυκτική οικονομική κατάσταση».
Στο Ρέθυμνο, οι αγρότες έκαναν την... κηδεία της Κυβέρνησης, σε ένα συμβολικό δρώμενο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Αγρότες κατέθεσαν στεφάνια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με νεκρώσιμα και αφίσες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Σε αποκλεισμό της ΔΥΟ Σπάρτης προχώρησαν το πρωί οι αγρότες της Λακωνίας, οι οποίοι έφραξαν την είσοδο του κτιρίου με σανό. Οι διαδηλωτές έφθασαν από νωρίς το πρωί με αγροτικά οχήματα και απέκλεισαν την είσοδο, τοποθετώντας μπάλες από σανό, γνωστοποιώντας ότι θα παρέμεναν μέχρι τη λήξη του ωραρίου της υπηρεσίας, προκειμένου να μη λειτουργήσει για το κοινό.


Δημοσίευση σχολίου