Ο Τσίπρας δεν θα διστάσει και θα χτυπήσει τους αγρότες εμποδίζοντάς τους να μπουν στην Αθήνα.
Η μάχη της Αθήνας θα δοθεί όπως φάνηκε από τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Η Βλάχα δήλωσε ότι η αστυνομία οφείλει να κάνει τη δουλειά της και να αποτρέψει την είσοδο των τρακτέρ στην πρωτεύουσα.
Παράλληλα η κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσει ότι τροποποιεί το νομοσχέδιο για τους αγρότες με ελαφρύνσεις ανάλογες με των ελεύθερων επαγγελματιών. Δηλαδή εμπαιγμός.
Ο Τσίπρας διοχετεύει τέτοιες πληροφορίες για να αποτρέψει την κάθοδο των αγροτών. Εφαρμόζει το προπαγανδιστικό σχέδιο σύμφωνα με όσα του υπαγορεύουν οι δανειστές.
Η αλήθεια είναι ότι την Παρασκευή θα δούμε για ακόμα μία φορά του πραγματικό πρόσωπο της "πρακτορευμένης αριστεράς" και του εκπροσώπου της Αλέξη Τσίπρα.
Θα δούμε μάχη κανονική και ευχόμαστε να μην θρηνήσουμε θύματα.  
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, για να αποφύγει την σύγκρουση, σκέφτεται να κάνει διάγγελμα πριν από την έλευση των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή. Και υπάρχει η σκέψη, αν τελικά γίνει το διάγγελμα, ο Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάσει τη νέα πρόταση προς τους αγρότες.
Αλλά ακόμα και αν τελικά εγκαταλειφθεί η ιδέα του διαγγέλματος οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ο πρωθυπουργός που θα παρουσιάσει τη νέα ρύθμιση προς τους αγρότες και θα τους καλέσει να τον επισκεφτούν για να κάνουν διάλογο.
Με τη νέα πρόταση, αλλά και με την ανάληψη όλης της πρωτοβουλίας από τον Αλέξη Τσίπρα, το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει ότι θα ενισχύσει εκείνα τα μπλόκα που δεν επιθυμούν την κάθοδο στην Αθήνα, (Τέμπη, Μικροθήβες, Προμαχώνας), καθώς και εκείνους τους αγρότες που τάσσονται υπέρ του διαλόγου για να βρεθεί λύση.


Οι πουλημένοι αγροτοπατέρες έχουν απομονωθεί στο αγροτικό κίνημα καθώς είναι ορατός και γνωστός ο ρόλος τους ως ρουφιάνοι με αποτέλεσμα ο Τσίπρας να δυσκολεύεται να βρει τρόπο να διασπάσει τους αγρότες.
Όσον αφορά στο ερώτημα τι θα γίνει τελικά με το κουαρτέτο και με το ασφαλιστικό μετά τις εκπτώσεις στις εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, η απάντηση είναι πως το μεγάλο, το κεντρικό πρόβλημα δεν είναι το ασφαλιστικό ή το φορολογικό. Το καθοριστικό και το κυρίαρχο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο είναι το δημοσιονομικό κενό.
Και όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και αρμόδιος υπουργός «αν κλείσει το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, τότε πιο εύκολα θα βρεθούν οι λύσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

Να υπενθυμίσουμε ότι το δημοσιονομικό κενό δεν είναι ένα αθώο κενό, αλλά σημαίνει είτε εισπρακτικά μέτρα, είτε περικοπή δαπανών, είτε συνδυασμός των δύο για να καλυφθεί η ¨τρύπα¨. Και μία από τις μεγάλες διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση είναι αν το κενό θα πρέπει να καλυφθεί με φόρους και εισπρακτικά μέτρα ή με περικοπή δαπανών. Η κυβέρνηση επιλέγει την πρώτη οδό, όπως και όλες οι προηγούμενες, ενώ το κουαρτέτο τη δεύτερη.
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου