Την ελπίδα ότι στην συνάντηση της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου, εκφράζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της μετά την αποψινή κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.


Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για τη Δευτέρα 22/2/2016.
Η εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και προσθέτει:
«Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση».
Ωστόσο οι αγρότες της ομάδας των Τεμπών που απαρτίζεται από 38 μπλόκα, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην προσέλθουν στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό δηλώνουν εάν μέχρι το βράδυ της Κυριακής δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος.
«Η ομάδα των Τεμπών, που απαρτίζεται πλέον από 38 επίσημα και υπαρκτά μπλόκα, στέλνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι εάν μέχρι το βράδυ δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος… τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση και ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που τελικά θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η κυβέρνηση» δήλωσε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής των Τεμπών Παναγιώτης Καλογιάννης.
Οι εκπρόσωποι των Τεμπών ζητούν να είναι μόνο εκπρόσωποι μπλόκων στην αυριανή συνάντηση και όχι εκπρόσωποι άλλων φορέων.


Δημοσίευση σχολίου