Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του λαιμού.
Ο θυρεοειδής εκκρίνει ορμόνες που δρουν σε όλο το σώμα και επηρεάζουν το μεταβολισμό, την ανάπτυξη και τη θερμοκρασία του σώματος. Η εύρυθμη λειτουργία του εξαρτάται από δύο ιχνοστοιχεία: το ιώδιο και το μαγγάνιο. Από αυτά τα δύο, το ιώδιο είναι το πιο σημαντικό για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς και τη γενικότερη υγεία του ατόμου.
Για να ξέρετε αν ο οργανισμός έχει το απαραίτητο ιώδιο που χρειάζεται ο θυρεοειδής σας για να λειτουργεί σωστά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα απλό και φθηνό τεστ με απαλό ιώδιο εξωτερικής χρήσης (βάμμα ιωδίου).
Στα φαρμακεία θα το δείτε να αναγράφει στο μπουκάλι την ονομασία “Tincture of Iodine” ή “Iodine Tincture”. Είναι το είδος ιωδίου που χρησιμοποιείται εξωτερικά στο δέρμα για την αντιμετώπιση/πρόληψη μολύνσεων, οι οποίες δημιουργούνται από μικρά κοψίματα και εκδορές. Επί της ουσίας σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν αυτές τις μολύνσεις.
Πώς θα κάνετε το τεστ ιωδίου των 24 ωρών
Το καλύτερο είναι να κάνετε αυτό το τεστ το πρωί μετά το ντους.
  • Χρησιμοποιήστε βάμμα ιωδίου με βαμβάκι για να “ζωγραφίσετε” ένα μικρό τετράγωνο σημάδι στο εσωτερικό του καρπού σας.
Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι το βάμμα ιωδίου έχει την κλασική πορτοκαλί απόχρωση και δεν είναι ο διαφανής τύπος διαλύματος.
  • Καταγράψτε την ώρα που σχηματίσατε το σημάδι με ιώδιο στον καρπό σας.
  • Παρατηρήστε τον αποχρωματισμό του επιθέματος κατά τη διάρκεια των επόμενων 24 ωρών.
Ερμηνεία αποτελεσμάτων
Γενικά, όσο πιο γρήγορα το σώμα “αντλεί” το ιώδιο μέσω της επιδερμίδας, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη ιωδίου που έχει ο οργανισμός σας, για να λειτουργήσει σωστά ο θυρεοειδής.
  • Το σημάδι αρχίζει να αποχρωματίζεται λίγο μετά από την πάροδο 24 ωρών: ΚΑΝΟΝΙΚΟ επίπεδο ιωδίου στον οργανισμό.
  • Το σημάδι εξαφανίζεται, ή σχεδόν εξαφανίζεται, μέσα σε 18-24 ώρες: ΗΠΙΑ ανάγκη ιωδίου του οργανισμού.
  • Το σημάδια εξαφανίζεται, ή σχεδόν εξαφανίζεται, μέσα σε 12-18 ώρες: ΜΕΤΡΙΑ ανάγκη του οργανισμού για ιώδιο.
  • Το σημάδι εξαφανίζεται, ή σχεδόν εξαφανίζεται, μέσα σε 6-12 ώρες: ΣΟΒΑΡΗ ανάγκη του οργανισμού και του θυρεοειδούς αδένα για ιώδιο.
  • Το σημάδι εξαφανίζεται, ή σχεδόν εξαφανίζεται, μέσα σε λιγότερο από 6 ώρες: ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ανάγκη του οργανισμού και του θυρεοειδούς για ιώδιο.
Μπορείτε να επαναλαμβάνετε το τεστ 1 φορά τον μήνα για να ελέγχετε το επίπεδο και την ανάγκη του θυρεοειδούς σας για ιώδιο.


Δημοσίευση σχολίου