Στην Βουλή διαβιβάστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει πολίτης, σε βάρος του πρωθυπουργού για την μακροχρόνια παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας σε γερμανικών συμφερόντων κοινοπραξία.


Σύμφωνα με το μηνυτή, η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 106 του Συντάγματος) και προσκρούει στον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 151), ενώ σημειώνει ότι η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων έγινε σε ευτελές τίμημα. Το τίμημα – κατά τη μήνυση - έπρεπε να είναι τουλάχιστον το δεκαπλάσιο, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης κάθε έτος τουριστικής  κίνησης στην χώρα μας, η οποία αναμένεται κατά πολύ να αυξηθεί  τα επόμενα χρόνια.
Στην αναφορά η οποία κατατέθηκε στην Εισαγγελία Βορείου Ελλάδας, υποστηρίζεται πως η μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων σε συνδυασμό με διαφόρους αρνητικές παραμέτρους, όπως είναι η εκμετάλλευση τους προκειμένου να υπάρξουν έσοδα για τη μείωση του χρέους, παραβιάζει μεταξύ άλλων, τις επιταγές του Συντάγματος  για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.
Τέλος, καταλογίζεται στον κ. Τσίπρα ότι παραβίασε την εντολή εμπιστοσύνης που του έδωσε ο Ελληνικός λαός, όταν εκδήλωσε την προτίμησή του στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015 και παράλληλα παραβίασε το Σύνταγμα, καθώς με κακοβουλία και ιδιοτέλεια, η υπεροχή του «όχι» μετατράπηκε σε επαίσχυντο και επονείδιστο «ναι».


Δημοσίευση σχολίου