Φορούν μαύρα τζάκετ με σύμβολο των Βίκινγκ και γράφει «Στρατιώτες του Όντιν» και περιπολούν  στο δρόμο των πόλεων της Φινλανδίας για να προστατεύσουν όπως λένε τους πολίτες από τους μετανάστες.


Το γεγονός αυτός προβληματίζει τις Αρχές στη Φιλανδία τόσο γιατί η παρουσία τους ενισχύεται συνεχώς αλλά ενώ φοβούνται και τα κίνητρά τους.
Η Φινλανδία δεν έχει παράδοση στην υποδοχή μεγάλου αριθμού μεταναστών σε αντίθεση με την γειτονική Φινλανδία. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα παλεύει με μία μεγάλη αύξηση του αριθμού αιτούντων άσυλο και φοβούνται κρούσματα αντεκδίκησης κατά των προσφύγων.

Η οργάνωση των αυτόκλητων προστατών δημιουργήθηκε στην πόλη Κέμι μια κοινότητα στα σύνορα που έχει γίνει πύλη εισόδου για τους μετανάστες. Από τότε η ομάδα εξαπλώθηκε σε άλλες πόλεις με μέλη να λένε ότι θέλουν να λειτουργήσουν σαν μάτια και αυτιά της Αστυνομίας. Κατηγορούν τους «ισλαμιστές εισβολείς» για την αύξηση της εγκληματικότητας και στις διαδηλώσεις κρατούν πανώ που γράφουν οι «μετανάστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι»
Ενώ οι περισσότεροι Φινλανδοί δεν συμφωνούν με τις θέσεις των «Στρατιωτών του ΄Όντιν» η ενίσχυση της παρουσίας τους καταδεικνύει την ανησυχία που επικρατεί στη χώρα από το οικονομικό κόστος της παραμονής των μεταναστών στη χώρα σε μια στιγμή που η συνεχιζόμενη ύφεση έχει αναγκάσει τη χώρα να προχωρήσει σε περικοπές.

Όπως και στη Γερμανία η αστυνομία της Φινλανδίας έχει καταγράψει κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων με θύτες άτομα με ξένο υπόβαθρο κατά τη διάρκεια των εορτασμών στο Ελσίνκι όπως και σε κάποιες άλλες εκδηλώσεις. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι καταγγελθείσες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στη Φινλανδία  διπλασιάστηκαν στα 147 τους τελευταίους τέσσερις μήνες του 2015 από 75 την ίδια περίοδο πέρυσι.  Από τα στοιχεία δεν προκύπτει ποια είναι η ταυτότητα των δραστών.

Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει χώρος για προστάτες. «Η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για το Νόμο και την τάξη στη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα. Μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει αναφορές για συγκρούσεις ανάμεσα στους «Στρατηγούς του Όντιν» και μετανάστες αλλά η Αστυνομία τους παρακολουθεί στενά καθώς κάποιοι από τα μέλη της οργάνωσης έχουν δεσμούς με εξτρεμιστικές δυνάμεις.

Δημοσίευση σχολίου