Με ομόφωνη απόφασή τους οι αγρότες του Εβρου αποφάσισαν να συνεχίσουν τα μπλόκα.


Αυτό αποφάσισαν στην συνέλευσή τους το βράδυ της Τρίτης στις Φέρες, οι αγρότες των δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Διδυμοτείχου, τόνισαν ότι θα εξακολουθήσουν να αντιμάχονται τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το ασφαλιστικό, απόλυτα συσπειρωμένοι, ακόμη πιο δυναμικά και με κινητοποιήσεις που διαφοροποιούνται από ό,τι έχει προηγηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η μετακίνηση του «μπλόκο» από το τελωνείο των Κήπων και η ένωσή του με το μπλόκο στην περιοχή του αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης .

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, καταδικάζουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης ομόφωνα, εντείνουμε τον αγώνα, κατεβάζουμε κι άλλα τρακτέρ στα μπλόκο. Αλλάζουμε τη μορφή των κινητοποιήσεών μας αφενός γιατί είδαμε ότι δεν συγκινούνται οι κυβερνώντες και αφετέρου γιατί δεν θέλουμε να ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας και οι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι. Στόχος μας παραμένει η πίεση προς τους βουλευτές του νομού και την κυβέρνηση, πάντα μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια, ώστε να εισακουστούμε», εξηγεί.

Την Τετάρτη το απόγευμα, μετά τις 19:00, οι αγρότες προγραμματίζουν να καταλάβουν με τα τρακτέρ τους το κέντρο της Αλεξανδρούπολης με επίκεντρο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου αναφέρθηκε και στην απόφαση των αγροτών να απευθύνουν πρόσκληση σε διάλογο στους βουλευτές του νομού. «Αφού τόσος λόγος γίνεται για διάλογο καλούμε κι εμείς τους βουλευτές του νομού σε έναν ανοιχτό διάλογο, όποια μέρα επιλέξουν εντός της εβδομάδας, στο αμφιθέατρο του δήμου Αλεξανδρούπολης. Εμείς θα διασφαλίσουμε τη δημοκρατικότητα και η συζήτηση θα γίνει παρουσία όχι μόνο των αγροτών αλλά των πολιτών και των ΜΜΕ. Θα τους καλέσουμε να καθίσουν μαζί μας και να μας πούνε τις προτάσεις τους, να απαντήσουν επί των προβλημάτων των αγροτών. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί οι κατεστραμμένες από τις πλημμύρες καλλιέργειες; Πότε και πόσο θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που έχασαν τα κοπάδια τους από την οζώδη δερματίτιδα;».

Τέλος ο κ. Αλεξανδρής χαρακτήρισε τη συνάντηση εκπροσώπων μερίδας των αγροτικών μπλόκο με τον πρωθυπουργό ως «ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης για να εμφανίσει μέτρα και προτάσεις που όσοι γνωρίζουν το αγροτικό αντικείμενο το θεωρούν αστείο και εμπαιγμό».

Δημοσίευση σχολίου