Πάνω από 10.000 μαχητές του Ισλαμικού κράτους έχουν σκοτωθεί από την ημέρα έναρξης των αεροπορικών βομβαρδισμών των θέσεων τους, σε Συρία και Ιράκ, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, πράγμα που αν αληθεύει οι ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα με τους υπολογισμούς τους για την δύναμή του ISIS.



O Aμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί σημαντικά χτυπήματα στο Ισλαμικό Κράτος, όμως όπως τόνισε αυτό παραμένει ικανό να επιδεικνύει επιχειρησιακή δράση.
Τον Σεπτέμβριο η CIA υπολόγιζε τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από 20.000 έως 31.500.
Αν αληθεύουν τα νούμερα που παρουσίασε ο Μπλίνκεν, αυτό σημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι το ISIS έχει χάσει από το 1/3 έως την μισή της δύναμής του, συνεχίζει να έχει ισχυρή παρουσία στη Συρία και το Ιράκ.Από τον Σεπτέμβριο, το Ισλαμικό Κράτος έχει κερδίσει έδαφος στην Συρία, αλλά έχει χάσει έδαφος σε κάποιες περιοχές του Ιράκ και έχει κερδίσει σε κάποιες άλλες.
Η παρουσία του Ισλαμικού κράτους, συνολικά, στην ευρύτερη περιοχή έχει ενισχυθεί.
Σύμφωνα με αναλυτές το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να έχει πάνω από 50.000 μαχητές αφού μάχεται κατά δύο κυβερνήσεων, αυτές του Ιράκ και της Συρίας και εναντίον των Κούρδων του PKK των Πεσμεργκά, της Χεζπολάχ και άλλων ομάδων στην περιοχή.
Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, για να μπορούν οι τζιχαντιστές να ελέγχουν μία τόσο μεγάλη περιοχή που κατοικείται από εκατομμύρια ανθρώπων, πρέπει να είναι πολλοί περισσότεροι.

Όπως φαίνεται, το Ισλαμικό Κράτος ενισχύεται και από το εξωτερικό, ενώ μπορεί να αντικαθιστά επιτυχώς τους άνδρες που χάνει στο πεδίο της μάχης.

Δημοσίευση σχολίου