Έξη χρόνια αδιάκοπης πολιτικής, ηθικής και οικονομικής εξαθλίωσης με προοπτική τα χειρότερα και ο λαός θεατής της καταστροφής του, βυθισμένος στην απραξία της ατολμίας του, λιποτάκτης της ιστορίας του στον ρόλο του υποτελή που γονατίζει στον ξένο , καθιστώντας τον ίδιο του τον εαυτό "καθρέπτη" της υποταγμένης του ηγεσίας.


Τι άραγε να του συμβαίνει;
Τετρακόσια χρόνια σκλάβος στην Τουρκιά και τώρα δούλος στην Ευρώπη ; Μήπως έχουμε εθιστεί στην υποτέλεια και δεν μπορούμε χωρίς αφεντικό , γιατί ακόμα είμαστε ραγιάδες ; Μήπως η έλλειψη αυτοκριτικής είναι η κρίση που ζούμε;

Από πότε ως έλληνες αποδεχθήκαμε το δόγμα του ισχυρού που επιβάλει αφέντες, αλλάξαμε φρόνιμα και ηθική , στην βάση μιας αντί-ιστορικής για το γένος μας θεωρία , ότι η επιβίωση είναι συνώνυμο της υποταγής ; 
Πως καταντήσαμε έτσι ως λαός , μια άφωνη πληθυσμιακή μάζα που συνεχώς απομακρύνεται από την φύση της μήτρας της , για να καταντήσει η τελευταία γενιά των Ελλήνων κατ’ εντολή της Ευρώπης, που πρέπει να βάλει οριστική ταφόπλακα σ’ αυτό που σημειολογικά λέγετε ΕΛΛΑΔΑ; 
Όσες φορές κινδύνεψε αυτός ο λαός, κινδύνεψε από την απάθεια την αδράνεια και την αναποφασιστικότητα του. Μεγαλύτερος εχθρός ακόμα και από τον ξένο που μας επιβουλεύεται , είναι ο ίδιος μας ο εαυτός , ο μόνος ικανός για την αρχή του τέλους μας . 
"Ένας Έλληνας μυθογράφος μας λέει για ένα αετό, που πέφτει χτυπημένος από βέλος στη γη, και την στιγμή ακριβώς του θανάτου του, διαπιστώνει ότι τα φτερά στο στέλεχος του βέλους είναι δικά του‘’. 
Εύχομαι να μην γνωρίσουμε ποτέ ως λαός , την δυσάρεστη μοίρα του ετοιμοθάνατου αετού του Αισώπου . Ρωμαίοι, Οθωμανοί, Φράγκοι και Γερμανοί, όλοι κατακτητές σε σκοτεινότερες εποχές και ο λαός άντεξε και εάν ποτέ ο λαός αυτός χαθεί, θα χαθεί γιατί πάψαμε να σκεπτόμαστε σαν Έλληνες που δυστυχώς πάψαμε , επιλέγοντας την υποταγή από την μάχη . 
Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος μας από τις ηγεσίες μας ,το ΔΝΤ και την ΕΕ ; Τον απάνθρωπο ρόλο του ΔΝΤ τον γνωρίσαμε , την βρώμικη και ανθελληνική στάση της ΕΕ την νοιώσαμε στο πετσί μας , το πουλημένο πολιτικό μας σύστημα αποκαλύφθηκε και δεν θέλουμε ως λαός να παραδεχθούμε την διάσταση μεταξύ ‘’ πολίτη και πολιτικού ‘’ ως παράλληλους κόσμους με διαφορετικές προτεραιότητες και διαφορετικούς στόχους . 
Ο κόσμος των αριθμών ενός παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος που ανέλαβε την πολιτική διακυβέρνηση των κρατών από την μια, και ο κόσμος της ανεργίας της πείνας και της εξαθλίωσης των λαών από την άλλη . 
Σύστημα εξουσίας και λαός, δύο παράλληλοι κόσμοι, για τους οποίους προφητικά οι Έλληνες πριν δυόμιση χιλιάδες χρόνια πρότειναν την δημοκρατία , ως την μόνη ικανή δύναμη που μπορεί να τους ενώσει σε μια ειρηνική και δίκαιη συνύπαρξη, καθορίζοντας από τότε την συζήτηση σχετικά με το πώς πρέπει να εξελιχθεί η Δύση τις επόμενες χιλιετίες . 
Αντί να συνεχίσουμε αυτήν την συζήτηση ως Έλληνες, όχι πως θα ζήσουμε αλλά πως πρέπει να ζήσουμε, επιλέξαμε να συμβιβαστούμε και να υποταχθούμε πολιτικό σύστημα και λαός, στο πολιτισμικό μόρφωμα της Δύσης , της οποίας το πάντρεμα του καπιταλισμού της αγοράς με τις δημοκρατικές ελευθερίες, φαίνεται να σαρώνει όχι μόνο την χώρα μας, αλλά και την ίδια την Ευρώπη με νέους κώδικες υποταγής, αποκαλύπτοντας το απάνθρωπο πρόσωπο του υλικού της πολιτισμού.
Αυτό πληρώνουμε σήμερα, και όχι το χρέος, που δημοσιονομικά εκφράζεται, σε φορολογική επιδρομή και φορολογικό ρατσισμό, ασφαλιστική κατάρρευση, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση προνοιακών επιδομάτων, δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα, φυγή εργατικού δυναμικού και επιχειρήσεων, ανεργία, ύφεση, στασιμοπληθωρισμός, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, τεκμήρια και τεκμαρτές δαπάνες διαβίωσης γιατί ακόμα ζεις, αυτοκτονίες και ξένη κατοχή στην ανύπαρκτη δικαιοσύνη μιας δημοκρατίας χωρίς σύνταγμα που κινείται στα όρια της δικτατορίας, θέλοντας να μας πουν ότι αυτό αποτελεί το πακέτο σωτηρίας της χώρας μας από την χρεοκοπία , όχι ως επιλογή αλλά ως καταναγκασμός. 
Πολιτική πρόταση της Αριστεράς που στηρίζει η Δεξιά. Τόση κοροϊδία και τόσος εμπαιγμός!!!
Πόσο ηλίθιοι πρέπει να είμαστε ως λαός που τα πιστεύουμε τα ανεχόμαστε και δεν επαναστατούμε; Προσγειώθηκε επιτέλους στην πραγματικότητα ο Σύριζα, μας λένε τα υπόλοιπα ευρωδουλικά - μνημονιακά κόμματα, για να κάνουν πιο πιστευτή αυτή την προσχεδιασμένη συγκυρία , ώστε να την αποδεχθεί ο λαός σκύβοντας το κεφάλι . 
Είναι μια ψεύτικη πραγματικότητα , εικονική , που μόνο ένα αριστεροδεξιό σύστημα βρόμικης πολιτικής καταγωγής σε συνεννόηση με τους ευρωτοκογλύφους θα μπορούσε να την παρουσιάσει ως πραγματική . 

Δεν υπάρχει σωτηρία του λαού από τα πάνω . Δεν υπάρχει θεόσταλτος σωτήρας που θα τον ψηφίσουμε για να μας σώσει . Μόνο μια λαϊκή εξέγερση, που θα διαολοστείλει αυτούς τους κοπρίτες της πολιτικής ψευτοαριστερούς και δεξιούς, θα μπορέσει να διαμορφώσει συνθήκες με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες σε μια άλλη προοπτική αναγέννησης για τους Έλληνες, μακριά από ντόπιους νταβατζήδες και αλήτες της Ευρώπης . 

"Φύγε μακριά από την συντροφιά κακών ανθρώπων, και μη γυρίσεις ούτε το κεφάλι σου" Πλάτων, πολιτικά-νόμοι 854c.

του Ασλανίδη Ματθαίου. 

Δημοσίευση σχολίου