Δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στο θέμα των προσφύγων που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος Ανουάρ Μπάκρι. 
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε πως δεν υπάρχει κράτος και ξέσπασε λέγοντας:  «Αυτό που γίνεται είναι ένα οργανωμένο έγκλημα που συντελείται στην πλάτη των Σύριων, μιλάμε για ένα θίασο, το κράτος είναι απόν, ένας Ερυθρός Σταυρός είναι μόνο που δίνει κάτι σάντουιτς».
«Δεν πρέπει να τους αφήνουνε, αυτοί τους έχουνε στο λιμάνι του Πειραιά, ο θίασος της κυβέρνησης», προσέθεσε ο κ. Μπάκρι ενώ όταν οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν ότι οι λιμενικοί μοιράζουν φυλλάδια με οδηγίες στους πρόσφυγες, ο κ. τόνισε: «Ποια φυλλάδια, δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι 50 τέτοιοι οργανωμένοι της αστυνομίας, ειδικές δυνάμεις δεν μπορούν να το εκκενώσουν σε 10 λεπτά; Μα κοροϊδευόμαστε;». Οταν ο παρουσιαστής της εκπομπής του αντέτεινε «μα αυτό είναι βία» εκείνος απάντησε: «Δεν υπάρχει βία κύριε, οι άθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι, έχουν τα παιδιά τους, δεν υπάρχει πουθενά να τους πάνε και κάνουνε όλο αυτό το θέατρο, οι άνθρωποι είναι για Όσκαρ!». 
Επίσης, ο γγ του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος κατηγόρησε τις αρμόδιες υπηρεσίες λέγοντας «μα είναι δυνατόν να μην μπορούν να κάνουν καταγραφή;» και κατήγγειλε ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες «μας γράφουνε στα παλιά τους τα παπούτσια».«Ο θίασος κυβερνάει κ. Χατζή, ο θίασος κυβερνάει, είναι έγκλημα αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε ο Ανουάρ Μπάκρι και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται μικροπολιτική στην πλάτη του λαού μας». 
Στο στούντιο του ΣΚΑΪ βρισκόταν και ο δημοσιογράφος της «Αυγής» Ανδρέας Πετρόπουλος ο οποίος είπε για το ξέσπασμα του κ. Μπάκρι: «Είναι μεταγραφή της ΝΔ, ο Άδωνις των Σύρων είναι, ο Άδωνις των Σύρων, είναι σε παράκρουση».



Δημοσίευση σχολίου