Η Συρία ανακοίνωσε ότι ξεκινάει μαζί με την Ρωσία την επιχείρηση απελευθέρωσης ολόκληρου του Χαλεπίου. Ρωσικά μαχητικά σφυροκοπούν με βόμβες διασποράς θέσεις των ισλαμιστών ενώ πολεμικά πλοία συνδράμουν με καταιγίδα πυραύλων cruise calibr. Οι ισλαμιστές παραδέχονται ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί είναι τόσο σφοδροί που έχουν κιόλας απωλέσει τις θέσεις που είχαν κερδίσει στο Νότιο Χαλέπι.




Συριακές πηγές τόνιζαν εδώ και ημέρες ότι η Ρωσία θα δώσει ένα "μάθημα" σε όσους παραβιάζουν την εκεχειρία ενώ ρωσικά μαχητικά σφυροκοπούν τις περιοχές El-Eis, Ikarda, Al-Zirba, Khan Tuman, Handarat.  

Η Μόσχα φαινόταν ιδιαίτερα εξαγριωμένη με την Τουρκία η οποία έστειλε ενισχύσεις τόσο σε πυρομαχικά αλλά και τουρκικές ειδικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 1500 ισλαμιστές της al-Nusra και να επιτεθούν στους Κούρδους στο Χαλέπι.  

Mόνο στην περιοχή του Χαλεπίου εντοπίστηκαν 85 συστήματα MANPADS.

Αυτό όμως που ήταν το καίριο σφάλμα των ισλαμιστών ήταν η χρησιμοποίηση χημικών από την Jaish al-Islam.

Πλέον Spetsnaz, Xεζμπολάχ, Κούρδοι, συριακός Στρατός αλλά και η 65η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του Ιράν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους ισλαμιστές και τους Τούρκους

Πριν λίγο ο πρωθυπουργός της Συρίας, Wael al-Halaki, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η μεγάλη επιχείρηση για την απελευθέρωση ολόκληρου του Χαλεπίου με την βοήθεια της Ρωσίας!

"Εμείς μαζί με τους Ρώσους συνεργάτες μας προετοιμαζόμαστε για μια επειχείρηση απελευθέρωσης του Χαλεπίου και θα περικυκλώσουμε όλες τις παράνομες ένοπλες οργανώσεις που δεν τήρησαν εξαρχής ή έσπασαν την εκεχειρία" τόνισε ο Wael al-Halaki.

"Η Ρωσική Αεροπορία θα βοηθήσει τον συριακό Στρατό".

Ο Halaki πρόσθεσε ότι ο επόμενος μεγάλος στόχος θα είναι η Deir ez-Zor μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου.

Όπως σας ενημερώσαμε χτες γύρω από το Χαλέπι είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται πρωτόγνωρος αριθμός στρατιωτών με την Χεζμπολάχ να έχει δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες νέους μαχητές "Sharaya" από διαφορετικές θρησκείες

Ο συριακός Στρατός, η Χεζμπολάχ και οι Ιρανοί Φρουροί σφυροκοπούν θέσεις των ισλαμιστών σε Tal Al-‘Eiss και Al-Zorba. Πάνω από 100 οβίδες έχουν πλήξει τις θέσεις τους ενώ η Ρωσική Αεροπορία τους βομβαρδίζει διαρκώς.

Στο νότιο Χαλέπι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων της Χεζμπολάχ και των Ιρανών Φρουρών και εκατόμβη νεκρών ισλαμιστών ενώ αρχίζει να διαφαίνεται πως δεν θα αργήσει και η στιγμή της Ιντλίμπ μετά το βόρειο και ανατολικό Χαλέπι...

Στο νότιο Χαλέπι οι ισλαμιστές έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες σήμερα. Περίπου 30 ισλαμιστές είναι νεκροί ενώ καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης τους και τρία φορτηγά με 23mm α/α.

Στόχος του συριακού Στρατού αποτελεί η στρατηγικής σημασίας πόλη Khan Touman κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Χαλέπι-Δαμασκός Μ5.

Στην περιοχή πολεμούν μαζί οι ισλαμιστές της al-Nusra, Harakat Ahrar Al-Sham, Jabhat Al-Shamiya, FSA, Ajnad Al-Sham και Faylaq Al-Sham.

Στο βόρειο Χαλέπι και όχι στο ανατολικό έχουν αναπτυχθεί οι ειδικές δυνάμεις "Τίγρης" του συριακού Στρατού. Έχουν ήδη ξεκινήσει να επιχειρούν στην περιοχή Handarat.


To ISIS επιτίθεται από δύο πλευρές δυτικά της Azaz και νότια της Mare. Στα περίχωρα της Azaz ελέγχει τα χωριά Tilalyan και Harbul.

"Πηγή:pronews.gr"

Δημοσίευση σχολίου