Toυλάχιστον 100.000 άτομα παγιδεύθηκαν συτήν την Παρασκευή στο βορρά της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία μετά την προέλαση της Daesh προς 2 πόλεις που ελέγχουν οι « αντάρτες » και πολιτοφυλακές που τους υποστηρίζουν.
Η προέλαση της Daesh στην επαρχία του Χαλεπίου στο βορρά της Συρίας προς τις πόλεις   Marea και Azaz που ελέγχουν οι « αντάρτες » από το 2012, θέτει σε κίνδυνο τουλάχιστον 100.000 σύριους στα σύνορα με την Τουρκία και επέρχεται τη στιγμή που εξτρεμιστική οργάνωση υποβάλεται σε μια επίθεση στην επαρχία της Ράκα που πραγματοποιούν οι κουρδοαραβικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη διεθνή συμμαχία που διευθύνουν οι ΗΠΑ.

Οι τζιχαντιστές της Daesh έκοψαν ένα δρόμο μεταξύ της Azaz, μιας πόλης πολύ κοντά στα τουρκικά σύνορα και στην Marea που είναι κάποια  km πιο ΝΔ αναφέρει ο Maamoun Khatib από την Azaz, που έχει ένα πρακτορείο ΄τύπου που πρόσκειται στην λεγόμενη αντιπολίτευση.. « πρόκειται για μια καταστροφή « , αναφέρει διευκρινίζοντας ότι πάνω από 15.000 άτομα είναι παγιδευμένα και αποκλεισμένα στην Marea. Αυτή η προέλαση της Daesh απειλεί δεκάδες χιλιάδες άτομα εκτοπισμένα από τις μάχες που ζουν σε καταυλισμούς στην Azaz καθώς τα σύνορα με την Τουρκία έχουν κλείσει εδώ και πολλούς μήνες..

dimpenews.com

Δημοσίευση σχολίου