Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η παγκόσμια τράπεζα σχετικά με το σύνολο της κυκλοφορίας του παγκοσμίου χρήματος το οποίο διατίθεται στην οικονομία μόνο μέσω δανείων από το 2010 και εντεύθεν βαίνει μειούμενο μετά από 70 έτη συνεχούς αύξησης.

Αυτό είναι το βασικό και θεμελιώδης πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας μια και η αύξηση του κυκλοφορούντος χρήματος είναι αιτία αναπτύξεως επενδύσεων και συντηρήσεως των ήδη υπαρχόντων πραγμάτων. 

Οταν στην παγκόσμια οικονομία σήμερα υπάρχει αναστολή και παραβίαση θεμελιωδών λειτουργιών των κεντρικών τραπεζών το οποιοδήποτε κυκλοφορούν χρήμα θα απευθυνθεί στην συντήρηση των ήδη υπαρχόντων οικονομιών και προφανώς δεν θα πάει σε νέες επενδυτικές ευκαιρίες ακόμη και εάν υπάρξουν τεράστια φορολογικά κίνητρα. 

Ακόμη και εάν η Ελλάδα αύριο το πρωί γίνει φορολογικός παράδεισος επουδενί δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν κεφάλαια επενδυτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρος. Τα μόνα κεφάλαια που θα έρθουν στην χώρα δεν θα είναι τίποτα άλλο από κεφάλαια των διεθνών τραπεζιτών που επανεισάγουν χρήμα στην οικονομία μεσω των παραβιάσεων λειτουργιών των κεντρικών τραπεζών δια των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης. 

Οι διεθνείς οικονομολόγοι θα μιλάνε για μεγέθυνση του παγκοσμίου ΑΕΠ αλλά αυτό δεν θα είναι στα χέρια των λαών αλλά των τραπεζιτών.


bankstersae.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου