«Συγγνώμη» ζήτησε ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ για τον πόλεμο στο Ιράκ, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Σίλκοτ που διερεύνησε τις συνθήκες εμπλοκής του Ηνωμένου Βασιλείου στο συγκεκριμένο πόλεμο, υπεραμυνόμενος παράλληλα, την απόφασή του για τη συμμετοχή τις χώρας του στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και το ερώτημα είναι γιατί ένας χασάπης πρωθυπουργός μπορεί να ...την βγάζει καθαρή και να τελειώνει με ένα συγγνώμη, τη στιγμή που είναι αιματοβαμμένος και έστειλε στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους.
Γιατί δηλαδή να δεχθούμε ότι αυτός ο φονιάς πήρε αυτές τις εγκληματικές αποφάσεις επειδή παραπλανήθηκε και να μήν δεχθούμε ότι τα άρπαξε από τις πολεμικές βιομηχανίες και οδήγησε την χώρα του και τον πλανήτη ολόκληρο στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. 
«Ήταν η δυσκολότερη απόφαση που έλαβα ποτέ (…) την έλαβα καλή τη πίστη. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» τόνισε ο Τόνι Μπλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο, ενώ στη συνέχεια, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, εξέφρασε τη λύπη και τη μεταμέλειά του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκφράζω τη λύπη μου, διατυπώνω τη μεταμέλειά μου και ζητάω συγγνώμη».
Αν λοιπόν ένας αιμοσταγής δολοφόνος όπως είναι ο Τόνι και ο Μπούς μπορούν με ένα συγγνώμη να μένουν ελεύθεροι, τότε είναι βέβαιο ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου. 
Ο Τόνι Μπλερ, προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους που τον ανάγκασαν την εποχή εκείνη να λάβει την απόφαση εμπλοκής στον πόλεμο του Ιράκ το 2003, δήλωσε πως «Η αξιολόγηση που έγινε εκείνη την εποχή βάσει των πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών, η οποία οδήγησε στον πόλεμο, αποδείχθηκε εσφαλμένη (σ.σ. εννοώντας τις πληροφορίες περί ύπαρξης όπλων μαζικής καταστροφής). Η επόμενη ημέρα αποδείχθηκε πιο εχθρική, με μεγαλύτερη διάρκεια και περισσότερο αιματηρή απ’ όσο φανταζόμασταν».
Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο κόσμος είναι καλύτερος χωρίς τον δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν, ενώ ταυτόχρονα, αρνήθηκε το επιχείρημα που συσχετίζει την επέμβαση στο Ιράκ με τις τρομοκρατικές ομάδες που δρουν σήμερα στην περιοχή.
Αυτά είπε ο Τόνι αλλά η αλήθεια είναι ότι σε κάθε πόλεμο τα λεφτά που "αλλάζουν χέρια" είναι πολλά και ο Τόνι δεν θα μπορούσε να απέχει από το πάρτι.


Δημοσίευση σχολίου