Για «δήθεν σχέδιο Βαρουφάκη-Γκάλμπρεϊθ για την έξοδο της χώρας από το ευρώ» κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ξεκαθαρίζοντας πως «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν διαμόρφωσε ποτέ και σε κανένα επίπεδο, σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη» και ότι «τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Γ. Βαρουφάκης δεν είχαν ποτέ ως επιλογή είτε ακόμα ως αναγκαστικό καταφύγιο σε περίπτωση εκβιασμών ή σκληρών απαιτήσεων των πιστωτών, την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Ακόμη, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει πως ο «τρομακτικός θόρυβος» που γίνεται με το ζήτημα Γκάλμπρεϊθ, «αποσκοπεί να ανακινήσει το φόβο και να ανακόψει το διογκούμενο και άκρως απειλητικό για το σύστημα λαϊκό ρεύμα που, μετά και το Brexit, τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη και της σύγκρουσης με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ».
Η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη:
«Ο κίτρινος και τρομοκρατικός θόρυβος που έχει ξεσπάσει με το δήθεν σχέδιο Βαρουφάκη-Γκαλμπραίηθ για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, στο μόνο που αποσκοπεί είναι να ανακινήσει το φόβο και να ανακόψει το διογκούμενο και άκρως απειλητικό για το σύστημα, λαϊκό ρεύμα που, μετά και το Brexit, τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη και της σύγκρουσης με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, η οποία αποσυντίθεται και είναι αντιμέτωπη με το φάσμα της διάλυσης.
Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν διαμόρφωσε ποτέ και σε κανένα επίπεδο σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη, όπως δεν συγκρότησε ποτέ και οποιοδήποτε σοβαρό σχέδιο διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές.
Η οδυνηρή για τον τόπο πραγματικότητα είναι ότι τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Γ. Βαρουφάκης δεν είχαν ποτέ ως επιλογή είτε ακόμα ως αναγκαστικό καταφύγιο σε περίπτωση εκβιασμών ή σκληρών απαιτήσεων των πιστωτών, την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Αντίθετα, την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη πρότειναν επίμονα, ως αναγκαία σε κάθε περίπτωση επιλογή και πάντως αναπόφευκτη εναλλακτική λύση για τη μη υπογραφή τρίτου μνημονίου, το Αριστερό Ρεύμα και η Αριστερή Πλατφόρμα.
Γι αυτήν την συγκροτημένη και τεκμηριωμένη πρόταση μας είχαν διεξαχθεί “ομηρικές” αντιπαραθέσεις στα όργανα του Κόμματος και της κυβέρνησης, με τον Αλ. Τσιπρα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σταθερά τοποθετημένα και με φανατισμό απέναντι μας.
Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πλήρωσαν και πληρώνουν πανάκριβα αυτήν τη δογματική ευρώ-πληξία του Τσίπρα και των υποστηρικτών του Bremain και αποτελεί σκέτη ανοησία και ευτελή προπαγάνδα, που έχει στόχο το σημερινό απειλητικό ρεύμα κατά του ευρώ, να ανακινούνται τώρα προς αποπροσανατολισμό ευφάνταστα σχεδιάσματα τύπου Galbraith για προπαγανδιστικούς τρομοκρατικούς λόγους».
presspublica.gr


Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου