Μαύρο δάκρυ χύνουν οι πολιτικοί για τον διορισμό Μπαρόζο στήν τράπεζα δολοφόνο.


«Τον κ. Μπαρόζο, δεν ήμουν εγώ αυτός που τον επέλεξε, ορισμένοι θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στην επιλογή αυτή» είπε ο Φρανσουά Ολάντ χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά για αυτούς που τον επέλεξαν.

Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτός ο τύπος, ο πορτογάλος Μπαρόζο, επί 10 χρόνια έξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Golman Sachs από την θέση του προέδρου της Ευρωπαικής επιτροπής. 

Πόσοι ακόμα "Μπαρόζοι" υπάρχουν σε θέσεις κλειδιά, όχι μόνο στην Ευρωπαική ένωση, αλλά σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης, των συνδικάτων και του πολιτικού συστήματος όλων των κρατών του πλανήτη;

Υποκρίνεται κάθε ένας των αρχηγών των κρατών της ΕΕ όταν βγαίνει και λέει ότι δεν γνώριζε. 

Όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν και δεν είναι απίθανο να δούμε αύριο τον Ολάντ, την Μέρκελ και τον Τσίπρα υπαλλήλους της Goldman Sachs γιατί μέσα από εκεί είναι σίγουρο ότι μπορούν να ξεπλένουν όσα άρπαξαν για να πουλήσουν τους λαούς που τους επέλεξαν.

Θυμίζουμε ότι οι δεξιοί προκάτοχοί του Ολάντ, ο Ζακ Σιράκ (1995-2007) και ο Νικολά Σαρκοζί (2007-2012) είχαν συμβάλει στον διορισμό αυτού του συντηρητικού Πορτογάλου το 2004 στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στην ανανέωση του διορισμού του το 2009.

Ο Μπαρόζο διηύθυνε την Επιτροπή «τη στιγμή που υπήρξε αυτή η κρίση που προκλήθηκε απ' αυτά που αποκαλούμε subprimes (σ.σ.: τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου), για τα οποία η Goldman Sachs υπήρξε μια από τις βασικές τράπεζες», υπογράμμισε ακόμη ο Ολάντ στη συνέντευξή του.

«Η Goldman Sachs, την οποία ξαναβρίσκουμε στην υπόθεση της Ελλάδας, αφού η Goldman Sachs ήταν αυτή που συμβούλευε τους Έλληνες και παραποιούσε τους αριθμούς (των δημόσιων λογαριασμών) που η Ελλάδα είχε δώσει πριν από μερικά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επισήμανε.

«Και μερικά χρόνια αργότερα μαθαίνουμε ότι ο κ. Μπαρόζο θα προσληφθεί από την Goldman Sachs; Νομικά είναι δυνατό, όμως ηθικά θίγεται το πρόσωπο, είναι ηθικά απαράδεκτο», υπογράμμισε ο αρχηγός του γαλλικού Κράτους.

Αυτά λέει τώρα ο Ολαντ και "ξεχνάει" ότι ο δολοφόνος Μπλέρ έβαζε 2 εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη για να παρέχει υπηρεσίες στην JP Morgan.


Δημοσίευση σχολίου