Η Μόσχα έχει τα μέσα να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις της στη Συρία, αν οιΗΠΑ βομβαρδίσουν αεροδρόμια του συριακού στρατού, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ την Κυριακή.
Σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel One, ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν θα συναινούσε σε ένα σενάριο τέτοιων βομβαρδισμών.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε επίθεση του υπό τις ΗΠΑ Διεθνούς Συνασπισμού εναντίον εγκαταστάσεων του συριακού στρατού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου εξέταζαν το ενδεχόμενο αμερικανικών επιθέσεων εναντίον αεροδρομίων του συριακού στρατού.
«Θεωρώ ότι οι ‘θερμοκέφαλοι’ εκεί θα ηρεμήσουν και θα αντιμετωπίσουν το θέμα με σοβαρότητα. Τα καλά νέα είναι ότι, σύμφωνα με τις διαρροές, ένας αριθμός υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην αμερικανική κυβέρνηση κατανοεί πολύ καλά ότι οποιαδήποτε επίθεση σε χερσαίους στόχους, που ανήκουν στον συριακό στρατό, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», υπογράμμισε ο κ. Λαβρόφ.
«Υπήρξαν διαρροές ότι πύραυλοι κρουζ θα μπορούσαν εύκολα να πλήξουν αεροδρόμια της συριακής πολεμικής αεροπορίας, η οποία δεν θα μπορούσε πλέον να πετά.
»Το Γενικό Επιτελείο έχει ήδη αντιδράσει σε αυτό. Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, δεδομένου ότι η Ρωσία, που είναι παρούσα στη Συρία έπειτα από πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας αυτής και που έχει δύο βάσεις εκεί, την αεροπορική βάση στη Χμέιμιμ και τη ναυτική βάση στην Ταρτούς, έχει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις μας», πρόσθεσε.
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου