Εν μέσω του 'ιερού πολέμου' που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Εκκλησίας και της Κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η Ιερά Σύνοδος έχει δείξει από την Τρίτη τις… διαθέσεις της και εμφανίζεται έτοιμη να παλέψει σκληρά για τις θέσεις της.

Αυτό έγινε άλλωστε ξεκάθαρο από την ασυνήθιστα οξεία τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου χτες, ο οποίος δεν δίστασε να μιλήσει ακόμη και για δημοψήφισμα με ερώτημα για τις σχέσεις της Εκκλησίας με το Κράτος.
Η συνάντηση του κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό έχει προγραμματιστεί για τις 19:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με εμφανή στόχο να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης που ξεκίνησε από τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλους τομείς, όπως τη στάση της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της Χούντας και της Κατοχής.
Το προηγούμενο διάστημα έχει προηγηθεί σφοδρή 'κόντρα' μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος ήταν και αυτός που διερωτήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής για το ρόλο της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια των σκοτεινών αυτών περιόδων της ελληνικής ιστορίας.
Μάλιστα, δεν από πλευράς Αρχιεπισκόπου δεν αποκλείεται να τεθεί και 'ζήτημα Φίλη'. Σε αυτό συνηγορούν και δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αρχιεπισκοπής σε ραδιοσταθμούς, στις οποίες ο Χάρης Κονιδάρης ξεκαθάρισε ότι ο κ. Ιερώνυμος δεν έχει καμία διάθεση να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας διότι εξύβρισε και συκοφάντησε την εκκλησία με χυδαίο και σκαιό τρόπο.
'Ουσιαστικά, ο κ. Φίλης είπε απίστευτα ψεύδη, σε σχέση με την διεξαγωγή του διαλόγου ή σε σχέση με ό,τι διημείφθη στη διάρκεια του δείπνου που παράθεσε ο πρωθυπουργός στον αρχιεπίσκοπο, την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου. Είπε δηλαδή ότι το μάθημα των Θρησκευτικών συζητήθηκε στη διάρκεια αυτού του δείπνου, ενώ το μόνο ζήτημα το οποίο συζητήθηκε ήταν η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας' δήλωσε στο 'Βήμα FM' ο κ. Κονιδάρης, και συμπλήρωσε: 'Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση εκκλησίας - κυβέρνησης. Υπάρχει σύγκρουση εκκλησίας και ιδεοληπτικών εμμονών. Και όποιος φοράει το θεσμικό κουστούμι, οφείλει να το φορά σωστά και όχι παράταιρα. Ας φορέσει το θεσμικό του κουστούμι και ας σεβαστεί τον θεσμό που έχει απέναντι του και η εκκλησία δεν έχει κανένα πρόβλημα'.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν συζητά με τον κ. Φίλη για το ζήτημα των θρησκευτικών.

Δημοσίευση σχολίου