Στον απόηχο της εκλογή ήτταςτης Χίλαρι Κλίντον, ο Μπέρνι Σάντερς προτρέπει το Δημοκρατικό Κόμμα να επανεκτιμήσει τη σχέση του με τους ψηφοφόρους που προέρχονται από την εργατική τάξη των ΗΠΑ. Σε τοποθέτηση του στο Facebook που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο Μπέρνι Σάντερς προτείνει αυτή τη στροφή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απώλεια που υπέστη το Δημοκρατικό Κόμμα με παραδοσιακούς ψηφοφόρους του σε πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια, το Ουισκόνσιν και το Οχάιο που ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε με διαφορά την Χίλαρι Κλίντον.
«Η απλή αλήθεια είναι -και ο κ. Τραμπ ξέρει να το αξιοποιεί- ότι τα εκατ. των Αμερικανών που εργάζονται περισσότερες ώρες για χαμηλότερους μισθούς, που ανησυχούν πολύ τόσο για το δικό τους μέλλον, όσο και για εκείνο των παιδιών τους, θέλουν μια οικονομία που να λειτουργεί για όλους μας και όχι μόνο για το 1%», ανέφερε η δήλωση. «Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι το κόμμα των εργαζομένων σε 50 πολιτείες σε αυτή τη χώρα, όχι μόνο στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια.
Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε", συνέχισε ο Σάντερς. Η εκπληκτική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ τροφοδότησε εικασίες ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα υποβάλλονται σε μια δραματική αυτοεξέταση ώστε να κατανοηθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Σε συνέντευξή του στο CNN ο Μπέρνι Σάντερς επανέλαβε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν έκανε αρκετά και ότι πρέπει να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους που είναι στενά οικονομικά, κύρια από τις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ και ότι πρέπει όλοι να εργαστούμε για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους στο μέλλον.
«Οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι. Έχουν το δικαίωμα να είναι θυμωμένοι. Το πρόβλημα είναι ότι ο θυμός αυτός δεν έχει διοχετευτεί ενάντια στους ανθρώπους που προκάλεσαν την παρακμή της μεσαίας τάξης και άλλους τόσους πολλούς που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Είναι λάθος ο Ντόναλντ Τραμπ να στρέφει αυτό το θυμό ενάντια στους γείτονές μας, οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι, ισπανόφωνοι, Αφρο-Αμερικανοί και οι γυναίκες», δήλωσε ο Σάντερς.

Ενώ τέλος, σε ένα Tweet, την Πέμπτη, ο Σάντερς δεσμεύθηκε να αντιταχθεί σε κάθε εμπρηστική ρητορική που ο Τραμπ μπορεί να χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

economy365.gr

Δημοσίευση σχολίου