Τον φετιχιστή Σόιμπλε κοιτάει να ικανοποιήσει ο Τσίπρας με αποτέλεσμα να πεινάει ο λαός. Αυτή η πολιτική ενός ανώμαλου φασίστα και όσων κρύβονται πίσω από αυτόν, βάζει μεθοδικά κάγκελα σε όλη την Ευρώπη και ένα σάπιο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα συντηρεί ψυχοπαθείς φασίστες όπως ο Σόιμπλερ και η Μέρκελ. 


Οι παραπάνω θέσεις δεν είναι ενός Έλληνα που βγάζει βίτσια γράφοντας κάτι σαν άρθρο, αλλά δημοσιεύματα του Γερμανικού τύπου που μετά το αποτέλεσμα της Ιταλίας στρέφουν τα πυρά τους ευθέως κατά του υπουργού Σόιμπλερ. 

Η εφημερίδα «Tageszeitung» σε άρθρο, με τίτλο «Ελλάδα, η αποικία του ευρώ», κατακεραυνώνει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα:
«Σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια πένεται. Το εισόδημα έχει μειωθεί κατά 35%. Παρ’ όλα αυτά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καμώνονται ότι δεν τρέχει τίποτα. Θέλουν να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συνθήκες, που προστατεύουν τα δικαιώματα των συνδικάτων. Οι υπουργοί Οικονομικών μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια αποικία, όπου οι νόμοι δεν ισχύουν, παρά μόνο οι επιταγές».
Σε άλλο σημείο του σχολίου επιτίθεται εναντίον του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, με αφορμή τις δηλώσεις του στην κυριακάτικη Bild για την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων και όχι ελάφρυνσης του χρέους.
«Ο Σόιμπλε ξέχασε το βασικότερο», τονίζει η αρθρογράφος.
«Οι Ευρωπαίοι απαιτούν πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%, ακόμη και οι φετιχιστές των μηδενικών ελλειμμάτων όπως ο Σόιμπλε δεν μπορεί να επιτύχει πλεονάσματα άνω του 1%, παρά το χαμηλό ποσοστό ανεργίας, παρά τους φόρους που αναβλύζουν. Πώς θα καταφέρει λοιπόν η Ελλάδα ένα τόσο υψηλό πλεόνασμα, που το ΔΝΤ θεωρεί μη ρεαλιστικό;».

Ανδρέας Κεσίδης.
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου