Το ποιόν θέλουν οι Γερμανοί για πρωθυπουργό είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς παρακολουθώντας τον γερμανικό τύπο.
Το παιχνίδι της προπαγάνδας είναι ολόκληρη επιστήμη και είναι καλό να βλέπουμε και ...πίσω από την κουρτίνα.
Παρακολουθώντας λοιπόν τις δημοσιεύσεις γερμανικών μέσων, το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο.:
Oι Γερμανοί θέλουν τον Τσίπρα.

«Για τον Τσίπρα το πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι ακόμη οριστικό», γράφει η Frankfurter Allgemeine, η οποία τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να επαναδιαπραγματευθεί το τρίτο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, καθώς στόχος του παραμένει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Με αυτό το δημοσίευμα η εφημερίδα "δίνει οντότητα" στον Τσίπρα και σπέρνει ελπίδα λέγοντας στους ψηφοφόρους ότι, τα μνημόνια που ψηφίστηκαν μετά από όλο αυτό το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης, θα έρθει ο νέος μετεκλογικός Τσίπρας και θα τα ανατρέψει.
Θα ανατρέψει δηλαδή με ένα ποσοστό 20% που θα πάρει από τις εκλογές, αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει όταν είχε το 62% του λαού με το μέρος του.
Το παιχνίδι της παραπληροφόρησης παίζει και η Die Welt η οποία σημειώνει ότι τα λάθη της διακυβέρνησής του κινδυνεύουν να πνίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, γι’ αυτό τώρα ο πρώην πρωθυπουργός ανεβάζει τους τόνους απέναντι στους πιστωτές της Ελλάδας.
Δηλαδή μας λέει ότι ο Τσίπρας δεν ήξερε τι έκανε και τώρα, την ώρα που κινδυνεύει να πνιγεί, ξύπνησε και ανεβάζει τους τόνους απέναντι στους πιστωτές.
Αυτό το δημοσίευμα της Die Welt  είναι γελοίο και νομίζω όλοι το καταλαβαίνουν.
Από την ιστορία σαφώς και δεν θα μπορούσε να λείπει το περιοδικό Der Spiegel το οποίο έχει τίτλο «Ο Τσίπρας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα βοήθειας» και ...για να μην ξεχνάνε τη φύση τους, έρχεται το focus που, βάζοντας στο τραπέζι τον φόβο, διερωτάται αν εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για ένα grexit, εξηγώντας ότι αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να ισοψηφούν στις εκλογές, η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί σε νέο πολιτικό χάος και περαιτέρω παράλυση.
Δηλαδή το focus λέει ξεκάθαρα.: Ψηφίστε Τσίπρα γιατί αν υπάρχει ισοπαλία η Ελλάδα θα βυθιστεί σε χάος και παράλυση.

Με τις υγείες μας και να μην ξεχνάμε ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν μόνο έξοδα.

Δημοσίευση σχολίου