Ούτε δύο, ούτε πέντε, αλλά τουλάχιστον ακόμη δέκα χρόνια θα διαρκέσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα! Η εκτίμηση αυτή ανήκει στον διευθυντή του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Μ. Φράτσερ ο οποίος μιλώντας στη Deutsche Welle δεν παραλείπει να επιρρίψει ανοικτά τις ευθύνες για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, στην Ελληνική κυβέρνηση.
«Ο γόρδιος δεσμός στην Ελλάδα δεν πρόκειται να λυθεί σύντομα. Πρόκειται για μια διαδικασία ούτε δύο, ούτε πέντε, αλλά τουλάχιστον δέκα ακόμη ετώνείπε ο στενός συνεργάτης της Α. Μέρκελ και αμέσως μετά σημείωσε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η τρόικα, ούτε το ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η κυβέρνηση και οι κρατικοί θεσμοί οι οποίοι δεν υπηρετούν τους πολίτες τους. Και σε τελική ανάλυσηαυτός είναι ο λόγος που αποτυγχάνουν
Ο Φράτσερ υποστήριξε με τις δηλώσεις του την πολιτική των μεταρρυθμίσεων παρά το γεγονός ότι βραχυπρόθεσμα έχουν οικονομικό κόστος για τους κοινωνικά αδύναμους.
«Μια έξοδος από το Ευρώ δεν θα έλυνε κανένα από τα προβλήματά της χώρας» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του και πρόσθεσεΟύτε η οικονομία της θα γινόταν πιο ανταγωνιστική, ούτε οι κρατικοί θεσμοί αποτελεσματικότεροι. Τουναντίον, η χώρα θα βυθιζόταν σε μια βαθιά κρίση που θα ήταν πολύ χειρότερη από αυτή που έζησε τα τελευταία χρόνια

Ο διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών τόνισε επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. «Όταν δύο αδέρφια τσακώνονται τότε έχουν ανάγκη από κάποιον διαιτητήγιατί δύσκολα μπορούν να επιβάλουν ο ένας στον άλλον πειθαρχία» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Το Ταμείο έχει δίκιο, το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Με αυτή την άποψη συμφωνεί και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με την προϋπόθεση ότι πριν από τη συζήτηση αυτού του θέματος η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα. Το βρίσκω σωστό. Δεν μπορεί να ζητά χρήματα και να αρνείται μεταρρυθμίσεις. Πρόκειται για έναν συμψηφισμό. Είμαι πεπεισμένος ότι η διαγραφή χρέους, η οποία θα ονομαστεί αναδιάρθρωση, είναι θέμα χρόνου.»
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου