«Φτερά» στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας δίνει η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αποδεικνύεται ισχυρός αντίπαλος της Μέρκελ με το κόμμα του να μειώνει αισθητά την διαφορά με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) .

Σημειώνεται ότι οι Σοσιαλδημοκράτες μπορούν να συγκυβερνήσουν μαζί με τους «Πράσινους» και το «Die Linke»
   
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ιnsa για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Bild, το κόμμα του SPD κέρδισε πέντε μονάδες από τότε που ο Γκάμπριελ έδωσε τη σκυτάλη του κόμματος στον  Σουλτς με τον Γερμανό Σοσιαλδημοκράτη να διεκδικεί την καγκελαρία. 
 
Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα αποσπά 26% και το κόμμα της Μέρκελ, οι Χριστιανοδημοκράτες, 32,5%.
 
H ψαλίδα των δύο κομμάτων , όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση, κλείνει με την γερμανική Bild να υπογραμμίζει ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα, όπως οι Πράσινοι, το FDP (Ελεύθεροι Δημοκράτες) και το ευρωσκεπτικιστικό AFD να αποδυναμώνονται τουλάχιστον μία μονάδα. 

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε χτες ότι θα αγωνιστεί για μεγαλύτερη ισότητα και για την υπέρβαση των βαθιών διαιρέσεων στη Γερμανία.

Μιλώντας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Βερολίνο επεσήμανε πως θα αγωνιστεί για πιο δίκαιους φορολογικούς κανόνες και για να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι στις αγροτικές περιοχές θα απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη όπως και στις μεγάλες πόλεις.

Κάλεσε επίσης για μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη στο ζήτημα της μετανάστευσης και χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν ύβρη στην ευρωπαϊκή ενότητα.

Τέλος, ο Σουλτς επέκρινε έντονα τις ενέργειες και τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζοντάς τες απαράδεκτες. 

 bild.de

Δημοσίευση σχολίου