Κυριολεκτικά χαμός προκλήθηκε με τους πυροσβέστες  στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ώρα που εκπρόσωποί τους είχαν συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη. 
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν μία διμοιρία των ΜΑΤ πλησίασε την είσοδο του υπουργείου. Οι συγκεντρωμένοι πυροσβέστες, νομίζοντας ότι θα τους απωθήσει, κατευθύνθηκαν και παρατάχθηκαν μπροστά στην είσοδο.
Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ανέβασαν τα ρολά, έσπασαν την γυάλινη κεντρική είσοδο του υπουργείου και εισέβαλαν στο ισόγειο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με την κυρία Γεροβασίλη.
Ωστόσο, η κα. Γεροβασίλη έδειξε θετική στο αίτημα των πυροσβεστών πενταετούς θητείας για μονιμοποίησή τους ή ανανέωση των συμβάσεών τους, τους παρέπεμψε ωστόσο στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης, καθώς από εκεί θα πρέπει να δοθεί το πρώτο «πράσινο φως» για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Έτσι, οι πυροσβέστες αποφάσισαν, από τη μία, να στείλουν εκπροσώπους τους και στα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να επιδιώξουν συναντήσεις με τους κ.κ. Γιώργο Χουλιαράκη και Νίκο Τόσκα, αλλά και, από την άλλη, να «κατασκηνώσουν» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πραγματοποιώντας ολονυχτία, εν αναμονή των εξελίξεων από τις νέες επαφές που θα έχουν με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης.
Το πρωί οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας που διεκδικούν  την μονιμοποίηση ή την ανανέωση των συμβάσεών τους,συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.
Το ζήτημα αφορά 4000 πυροσβέστες, οι μισοί από τους οποίους δικαιούνται βάσει νόμου την μονιμοποίησή τους και οι υπόλοιποι την ανανέωση των συμβάσεών τους, που λήγουν αύριο Πέμπτη. Το ζήτημα «έχει κολλήσει», καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν προχωρούσε στην έκδοση ΦΕΚ, υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις είναι ελλιπείς.
Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία στο Γενικό Λογιστήριο Κράτους, όπου οι πυροσβέστες άναψαν καπνογόνα και φώναξαν συνθήματα.
Τα μαζεύει με διάταξη η Γεροβασίλη
«Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
mononews.gr

Δημοσίευση σχολίου