Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς, χαρακτήρισε ως «έγκλημα πολέμου» τον πολύνεκρο βομβαρδισμού ενός τζαμιού στην επαρχία της Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή από τα Δαρδανέλια.

«Δεν είναι κάτι ανεκτό, ο βομβαρδισμός ενός χώρου λατρείας με ανθρώπους που προσεύχονταν στο εσωτερικό του», είπε ο Κουρτουλμούς, προσθέτοντας ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαρίσει και ποιος είναι ο υπεύθυνος για τον βομβαρδισμό και ποιος βρίσκεται από πίσω.
Τόνισε ότι η Τουρκία δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται για το αεροπορικό χτύπημα, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν αμερικανικό.
«Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες μέχρι αυτή τη στιγμή. Ποιος βομβάρδισε; Ποιος βρίσκεται από πίσω δεν είναι ακόμα γνωστά επακριβώς. Δεν έχει σημασία ποιος το έπραξε, κάνοντας κακό σε πολίτες είναι έγκλημα πολέμου. Δεν είναι κάτι αποδεκτό. (…) Σε κάθε περίπτωση είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Είναι έγκλημα πολέμου».
Έφτασε το καθεστώς Ερντογάν να κατηγορεί άλλους για εγκλήματα πολέμου.
Και το κάνουν γιατί έχουν αποθρασυνθεί και δεν υπολογίζουν κανέναν. Το έχουν πιστέψει ότι είναι υπερδύναμη και δεν θα τους βγει σε καλό.

 tribune.gr

Δημοσίευση σχολίου