Την εκτίμηση ότι η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία είναι ρευστή και ότι τη στάση του Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα θα καθορίσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, εκφράζει σε ανάλυσή του ο στρατιωτικός αναλυτής – Διεθνολόγος, Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος. Οπως γράφει ο κ. Δρούγος μεταξύ άλλων στην ανάλυσή του, πως τα ποσοστά που λαμβάνει μέχρι στιγμής, δεν ικανοποιούν τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς επιθυμεί μεγάλο ποσοστό γύρω στο 60-65%. «Επειδή ο Ερντογάν είναι πρωτομάστορας σε εντάσεις και συνομωσιολογίες αν δει το ποσοστό υπεροχής του να είναι 2-3%, ή οριακά εναντίον του ετοιμάζει ιστορίες…»Σε 4 σημεία. Πολύ καυτά». και όπου βγει… και εκεί θα έχουμε πρόβλημα», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Δρούγος.


Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων στην αναλυσή του επισημαίνει και τα ακόλουθα:
«Οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία για τις οποίες έχω ενημερωθεί,αλλά και δύο έρευνες του Πανεπιστημίου Μπιλκεντ, δεν δίνουν μεγάλο προβάδισμα στον Τούρκο πρόεδρο. Το 51,8% ή το 52,3% είναι σχετικά μικρά και ρευστά, 20 μέρες πριν το δημοψήφισμα για την Συνταγματική αναθεώρηση.
Επισημαίνω, δεν είναι εκλογές για να είναι η λαϊκή βάση φανατισμένη. Υπάρχουν υπολογίσιμες δυνάμες του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ που δεν έχουν εκδηλωθεί. Να το πω απλά. Το ισχυρό όχι των Κεμαλικών και σε μεγάλο βαθμό των Κούρδων, «έχει πιάσει ταβάνι». Το AKP και το ΜΗP έχουνε ακόμη λαμβάνειν ή μη λαμβάνειν… Γνωρίζει ο Ερντογάν πως να κινηθεί… επιδιώκει διαφοράμεγάλη. Θέλει γύρω στο 60-65%.
Μου έλεγε αναλυτής του που είναι κοντά στον εκπρόσωπό του τον Καλιν. Δεν το έχει αυτή τη στιγμή. Περιμένει. Αν δει ότι κινδυνεύει… θα ενεργήσει…Αν δεν ενεργήσει σημαίνει ότι έχει ποσοστό αποδεκτό στον εγωισμό του…
Επειδή ο Ερντογάν είναι πρωτομάστορας σε εντάσεις και συνομωσιολογίες αν δει το ποσοστό υπεροχής του να είναι 2-3%, ή οριακά εναντίον του ετοιμάζει ιστορίες…»Σε 4 σημεία. Πολύ καυτά». και όπου βγει… και εκεί θα έχουμεπρόβλημα.
Μην περιμένετε ο γ.γ.ΝΑΤΟ να τιθασεύσει τον Ερντογάν. Για πολλά πράγματα η Δύση έχει ανάγκη την Τουρκία. Δεν θέλουνε με τίποτα οι Δυτικοί να πέσει η Άγκυρα στην επιρροή Πούτιν. Η παρουσία του Βρετανού ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον το αποδεικνύει, η δε συνέντευξή του λέει πολλά…
Μην περιμένει κάποιος να επέμβει ο Τραμπ επειδή είπε ότι «αγαπάει τους Ελληνες». Εδώ οι ΗΠΑ 65 ημέρες δεν έχουνε αναπληρωτή ΥΠΕΞ, ούτε υφυπουργός για τις πολιτικές υποθέσεις, ούτε υφυπουργό για την Ευρασία-ΝΑ Ερυρώπη κλπ.
Κορυφαία ονόματα από ινστιτούτα στις ΗΠΑ αρνήθηκαν να αναλάβουν θέσεις σε αυτά τα θέμα στην Κυβέρνηση τραμπ. Χτύπησαν δυνατά ονόματα (τα έχω όλα) και έλαβαν αρνητιές απαντήσεις…»…


Μην περιμένετε να ενεργήσει στο Καστελόριζο ή στην Αλ Ράκα μονομερώς… Αλλού έχει ετοιμάσει εκπλήξεις… Προς τους γείτονες (Επαναλαμβάνω. Αν δει οτι απειλείται). Μην ξεχνάτε ότι λογικά ψηφίσουν 56 εκ. Τούρκοι.
Η λίαν υπολογίσιμη ψήφος των μεταναστών θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα. Αν δει ότι χάνει οριακά, θα τη χρησιμοποιήσει για οριακή επικράτηση. Αν δει ότι κερδίζει με μικρή διαφορά τότε θα την προσθέσει για να αυξήσει την διαφρορά. Εχουνε προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα.
Πάντως ανεξάρτητα αποτελέσματος επειδή ετοιμάζεται για πολλά μετά τις εκλογές ας είμαστε έτοιμοι…»…

Δημοσίευση σχολίου