Τα χρόνια των μνημονίων, μεταξύ άλλων έδωσαν και πολλά Μικυ Μάους τα οποία ανεμίζουν τις σημαίες της ανεξαρτησίας. Σαν τις σημαδούρες βολοδέρνουν στην τρικυμία προσδοκώντας να έρθει η σειρά τους να βολευτούν, να γίνουν μνημονιολόγοι και να καρπωθούν τη χαρά που προσφέρει η μνημονιακή καρέκλα.
Άλλος ένας αντάρτης που κάνει ασκήσεις θάρρους λέγοντας οτι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, όμως τέτοια "τίποτα" είδαμε να λάμπουν όλα αυτά τα χρόνια, όπως έλαμπαν οι κουκούλες τα χρόνια της κατοχής.
Πρόσφατο φρούτο ο Ζουράρις. Αυτός ο μοσχαναθρεμένος μπόγος δεν αρκείται στο υπουργείο που του έδωσαν και αρχίζει να γρυλίζει.
 «Θα δω ποια θα είναι τα μέτρα σε συνδυασμό με τα αντίμετρα και μετά θα αποφασίσω εάν θα τα ψηφίσω» δήλωσε ο φιλόσοφος. Την ημέρα της δήλωσης του είχε Ήλιο και ο υπουργός μας χαιρόταν γιατί έβλεπε την σκιά του και νόμιζε ότι είναι μπόι.
Επειδή φάγαμε πολλούς τέτοιους στη μάπα, όταν ακούω τέτοιες δηλώσεις, πάντα, μα πάντα μου έρχεται στο νου η απολογία του Σωκράτη.
Κύριοι δικαστές είπε. Εγώ δεν έβρισα τους άρχοντες. Απλά όταν ήμουν παιδάκι τους έβλεπα θεόρατους και έλεγα πόσο σοφοί είναι αφού μπορούν να κυβερνούν αυτή την πόλη. Όταν μεγάλωσα και τους γνώρισα τότε κατάλαβα πόσο τενεκέδες είναι και είπα ότι εγώ είμαι ποιο σοφός από αυτούς , γιατί ενώ αυτοί δεν ξέρουν τίποτε, νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, ενώ εγώ ξέρω τουλάχιστον ένα πράγμα παραπάνω από αυτούς, ότι εν ξέρω τίποτε.
Αυτά είπε ο σοφός και πήρε το κώνειο γιατί δεν τους άντεχε.
Σήμερα «Σωκράτες» δεν υπάρχουν και έτσι το κώνειο δεν πωλείται.
Πωλούνται όμως όλα τα άλλα, αρκεί να είσαι Ζουράρις για να μπορείς να τα πουλήσεις.  

Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου