Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν καταδικάζει αποφασιστικά την επίθεση των ΗΠΑ και συμμάχων τους κατά της Συρίας. Σε γραπτή ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται πως «χωρίς την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταπατώντας τον καταστατικό χάρτη και τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου προέβησαν σε επιθετική πράξη ενάντια σε ένα κυρίαρχο κράτος που βρίσκεται στις επάλξεις του αγώνα κατά της τρομοκρατίας...». 


Αυτή ήταν η αντίδραση της Ρωσίας ενάντια στην επίθεση που εκδηλώθηκε από τους Αμερικανούς και τα συναξάρια τους στη Συρία, πράγμα που δείχνει ότι ο Πούτιν και δεν είχε την δυνατότητα να αποτρέψει την επίθεση, αλλά και ότι η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας "μπάζει" από παντού καθώς ο μεγάλος φίλος Ερντογάν, επέλεξε στρατόπεδο και πήγε, ως ήταν αναμενόμενο, με τους ισχυρούς. 

Είναι πλέον του εξόφθαλμου, ότι η Ρωσία στο μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι το πυρηνικό της οπλοστάσιο και σε τίποτε άλλο καθώς κανείς δεν εμπιστεύεται μία πολιτική της "τραμπάλα" που χρόνια τώρα υιοθέτησε και εφαρμόζει ο Πούτιν. 

Θυμίζουμε ότι σε ότι αφορά εμάς, η πολική επιλογή του Ρώσου προέδρου στο ζήτημα της ονόματος της FYROM ήταν η αναγνώρισή της με το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" με στόχο την μη ένταξη του κρατιδίου στο ΝΑΤΟ. Η κολωτούμπα δεν άργησε να έρθει όταν διαπίστωσαν ότι τα Σκόπια φλέρταραν με το ΝΑΤΟ, πράγμα που ανάγκασε τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας να δηλώσει ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος. 

Το ίδιο έγινε και με την Τουρκία. Όταν Τούρκοι και φιλότουρκοι έσερναν και έφτυναν το άψυχο σώμα του Ρώσου πιλότου, που σημειωτέον γλύτωσε μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του από τουρκικό F16, ο Ρώσος πρόεδρος εξαπέλυε άπειρες απειλές κατά του Ερντογάν. Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν και ο έρωτας του πονηρού Τούρκου με τον Πούτιν εξελίχτηκε σε love story ολκής. Ο Ερντογάν έκανε τη δουλειά του καθώς έλαβε το πράσινο φως για να εισβάλει στην Συρία, εξασφάλισε διάφορες παροχές οπλικών συστημάτων, μεταξύ αυτών και τους S400 και όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής, έκανε το αλματάκι φτύνοντας τον Πούτιν κατάμουτρα υποστηρίζοντας πλήρως την πυραυλική επίθεση στη Συρία. 

Είναι δεδομένο ότι στην διεθνή σκακιέρα αν δεν καταφέρεις να είσαι αξιόπιστος παίχτης τότε σίγουρα θα σέρνεσαι όπου φυσάει ο άνεμος και θα σε φτύνουν όπου σε βρουν, πράγμα που έπαθε, ο κατά τα άλλα ηγέτης, Πούτιν. 

Καληνύχτα μαμά Ρωσία. 





Δημοσίευση σχολίου