Σε όλους είναι γνωστές οι δηλώσεις Γιούνκερ τις παραμονές του δημοψηφίσματος του ΟΧΙ.
Αυτός ο τύπος πιστεύει ότι επηρεάζει τους Έλληνες και έτσι κάνει και πάλι την εμφάνισή του με νέες δηλώσεις, ξεχνώντας ότι σε όλους μας είναι πλέον εμπεδωμένο ότι η μόνη αλήθεια-ευχή των εταίρων μας ήταν το "ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ"


Νέες δηλώσεις λοιπόν που κινούνται στα όρια της παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας πραγματοποίησε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι το τρίτο πρόγραμμα είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα.. Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος της Κομισιόν επιχειρεί να περάσει το μήνυμα ότι πρέπει να στηριχθούν πολιτικές δυνάμεις που δεσμεύονται για την υλοποίηση του τρίτου Μνημονίου.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ευρωβουλή προς τους Έλληνες πολιτικούς κατέστησε σαφές ότι «Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε πρέπει να τηρηθεί».
«Αν δεν γίνουν σεβαστοί οι κανόνες αυτή τη φορά η αντίδραση της Ευρώπης θα είναι διαφορετική».
 Με τις δηλώσεις αυτές ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στέλνει μηνύματα σε πολλαπλούς αποδέκτες εντός της Ελλάδας, καθιστώντας σαφές ότι κεντρικό πολιτικό διακύβευμα είναι η υλοποίηση του Μνημονίου.
Ο χρόνος και το ύφος της παρέμβασης του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ σηματοδοτούν μια ακόμη προσπάθεια παρεμβασης στα εσωτερικά της χώρας, αντίστοιχης αυτών που έκαναν ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια του Δημοψηφίσματος

 Η κάλπη μπορεί να του δώσει την απάντηση.

Δημοσίευση σχολίου