Τα ίδια με τον Τσοζατζόπουλο λέει ο Μαρκογιαννάκης μόλις του ασκήθηκε δίωξη για την υπόθεση του θανάτου του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα.


Όλοι οι πολιτικοί όταν ξεσπάει σκάνδαλο σε βάρος τους μιλούν για "πολιτική δίωξη" και εμπλέκουν το κόμμα τους στις δικές τους παρανομίες.
Ως μία «χοντροειδώς μεθοδευμένη πολιτική δίωξη» που στόχο έχει να «πληγεί η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των επικείμενων εκλογών»
χαρακτηρίζει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που βρέθηκε νεκρός τον περασμένο Μάρτιο με κομμένες τις φλέβες του σε απόμερη περιοχή της Λίμνης Παμβώτιδας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Starpress», τα αποτελέσματα της έρευνας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού«Δήμητρα» για τα όσα γίνονταν στη Γαλακτοκομική Σχολή από την παρέα των Κρητικών, που προκαλούσαν ζημιές στον χώρο αλλά κυρίως έκαναν τη ζωή του Βαγγέλη κόλαση, στέλνουν στο δικαστήριο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος τα δύο μέλη του συμβουλίου της σχολής αλλά και τον Κρητικό πολιτικό Χρήστο Μαρκογιαννάκη για την παρέμβαση που φέρεται να έκανε προς το συμβούλιο.


Δημοσίευση σχολίου