«Άρωμα» Ελλάδας είχε ο νικητής του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, καθώς το μεγάλο βραβείο κέρδισε το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη!


Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Πάβελ Παβλικόφσκι, σημείωσε ότι «το "Chevalier" είναι μία σπουδή του ανδρικού ανταγωνισμού, μέσα από τα μάτια μιας γενναίας και ξεχωριστής σκηνοθέτιδος. Με επίσημη αυστηρότητα και ακαταμάχητο πνεύμα, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη κατάφερε να φτιάξει μια ταινία που αποτελεί τόσο μία ξεκαρδιστική κωμωδία, όσο και μία ανησυχητική δήλωση για τις συνθήκες της ανθρωπότητας στη Δύση».

To βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη απέσπασε ο Ρόμπερτ Έγκερς για την ταινία «The Witch», ένα θρίλερ που εκτυλίσσεται στον 17ο αιώνα, το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ πήρε το «Sherpa» της Τζένιφερ Πίντον, ενώ τιμητική διάκριση δόθηκε στην Κέιτ Μπλάνσετ που είχε στο Φεστιβάλ δύο ταινίες, το «Carol» και το «Truth».

Στο «Chevalier» -που, όπως σας έχουμε ενημερώσει, πριν από περίπου δύο μήνες βραβεύτηκε και στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο και θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Νοεμβρίου- έξι άνδρες (οι Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Σάκης Ρουβάς) βρίσκονται σε ένα σκάφος και σε μία στιγμή πλήξης αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι για να βρουν ποιος είναι ο «καλύτερος σε όλα», αρχίζοντας να μετρούν τις επιδόσεις τους στα πάντα: από το πώς φτιάχνεται μια καλή αχινοσαλάτα μέχρι τα επίπεδα της χοληστερίνης! Το παιχνίδι είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό, ενώ κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής!


"Πηγή:zougla.gr"

Δημοσίευση σχολίου