Απέναντι στον Σοιμπλε ο Ρέντζι.


Κινδυνεύουν οι πολίτες να χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς την ένωση δήλωσε ο Ρετζι ενώ ο Γερμανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν μπορώ να φανταστώ την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επιμένει ότι υπάρχουν δυσκολίες αλλά ακούγονται πλέον φωνές οι οποίες αμφισβητούν τόσο την Μέρκελ όσο και τον Σοιμπλε τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζουν ανεύθυνο.

Η σημερινή σύνοδος δεν είναι μία οποιαδήποτε σύνοδος αλλά είναι η σύνοδος των αρχηγών κρατών της ευρωζώνης που θα καθορίσει το μέλλον της Ευρώπης και πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε την ικανότητα να το πράξουμε δήλωσε ο κ. Σούλτς. 

Οι απαιτήσεις από την Ελλάδα δεν θα διαφέρουν από τις απαιτήσεις που έχει ο νικητής από τον ηττημένο.

Αλλαγές στο ΦΠΑ, πρόωρες συντάξεις, αλλά και κούρεμα καταθέσεων, από κάθε τράπεζα που θα παρουσιάζει πρόβλημα και εντολή για νέο μνημόνιο, που σημαίνει νέα μέτρα, είναι μερικά μόνο από αυτά που ζητούν οι δανειστές.

Εκτίμηση μας είναι ότι αυτά δεν μπορεί να τα δεχτεί ο Τσίπρας και τελικά ίσως σήμερα δεν υπάρξει  λύση, αλλά μπορεί να υιοθετηθεί η λύση μιας γέφυρας που θα επιτρέψει την Ελλάδα να ...επιβιώσει για μερικούς μήνες ακόμα.   



Δημοσίευση σχολίου